Sinead O’Connor: «Δεν θέλω να περάσω άλλο χρόνο με λευκούς. Είναι αηδιαστικοί»

sinead-oconnor
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η Ιρλανδή τραγουδίστρια μίλησε και για τον Πλανητάρχη, κατηγορώντας τους ψηφοφόρους για συνενοχή.

Η Sinead O’Connor πρόσφατα ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως ασπάστηκε το Ισλάμ και άλλαξε το όνομά της σε Shuhada’ Davitt. Μέσω μια νέας σειράς αναρτήσεων, η Ιρλανδή τραγουδίστρια ξεκαθάρισε πως «δεν θέλει να περάσει άλλο χρόνο με λευκούς», ενώ παράλληλα σχολίασε τις πολιτικές του Donald Trump και την πολιτική κατάσταση στην Αμερική.

«Λυπάμαι, αυτό που πρόκειται να πω είναι τόσο ρατσιστικό που δεν πίστευα ποτέ πως θα μπορούσε να το νιώσει η ψυχή μου. Αλλά πραγματικά δεν θέλω να περάσω άλλο χρόνο με λευκούς (εάν έτσι αποκαλούνται οι μη-μουσουλμάνοι). Ούτε για μια στιγμή, για κανένα λόγο. Είναι αηδιαστικοί» έγραψε η Davitt, ενώ αναρωτήθηκε εάν οι αναρτήσεις θα λογοκριθούν από το Twitter «όταν επιτρέπει σε ανθρώπους όπως τον Trump και την Milbank να εκστομίζουν σατανικές χυδαιότητες ακόμα και κατά της χώρας μου. Συγχωρέσετε με. Ορισμένες φορές ο Θεός χρειάζεται βρώμικους εργάτες».

Στη συνέχεια οι αναρτήσεις της Davitt πήραν μια πιο θεολογική χροιά, όπου εκτίμησε πως ένας ευφυής θεολόγος μπορεί να αντιληφθεί πως δεν υπάρχει θέμα «αρχαίας βίας» στο Κοράνι, όσο στο Τανκούκ, την Βίβλο ή την Μαχαμπαράτα. Παράλληλα τόνισε πως τα συγκεκριμένα ιερά βιβλία είναι «άσχετα με την εποχή μας».

Από το στόχαστρο της τραγουδίστριας δεν ξέφυγαν οι αναφορές στην πολιτική κατάσταση των ΗΠΑ, καθώς σχολίασε πως «όλοι λένε πως οι καημένοι Αμερικάνοι είναι θύματα του Trump. Αλλά εσείς τον προσλάβατε. Οπότε απολύστε τον. Ειδάλλως είστε συνένοχοι. Είναι το ίδιο με όλη την αποκαλούμενη ισλαμική τρομοκρατία. Το οποίο είναι ακριβώς αυτό που θέλει και αγαπά ο διάβολος».

Κλείνοντας, η Davitt εξήγησε παραστατικά πως «εάν είναι τρελό να νοιάζεται κανείς» τότε δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποδεχτεί με περηφάνεια τον χαρακτηρισμό.