Οι σεναριογράφοι του «House of Cards» είχαν πολλές ιδέες για το τέλος του Frank Underwood

house-of-cards-claire-underwood-frank-underwood
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Συζήτησαν τα πάντα, από τον να τον πνίξουν στον ύπνο του, μέχρι να τον χτυπήσει τρένο ή ένα ουρανοκατέβατο κλιματιστικό.

Όταν δημοσιοποιήθηκαν σοβαρές κατηγορίες αναφορικά με την συμπεριφορά του Kevin Spacey, το Netflix πήρε την απόφαση να απολύσει τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό, λίγο μετά την έναρξη των γυρισμάτων της τελευταίας σεζόν του «House of Cards». Οι σεναριογράφοι λοιπόν έπρεπε να αλλάξουν την πλοκή και έπρεπε να βρουν έναν πειστικό τρόπο για να βγάλουν τον Frank Underwood από την μέση.

Ένα νέο άρθρο του εξετάζει το παρασκήνιο πίσω από την προβληματική παραγωγή του τελευταίου κύκλου της σειράς, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και έπρεπε να διαχειριστούν οι συντελεστές. Ο ξαφνικός θάνατος του Frank Underwood, ο οποίος έπρεπε μάλιστα να συμβεί εκτός κάμερας, ήταν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους σεναριογράφους και σύμφωνα με το άρθρο, υπήρχαν πολλές σκέψεις, ορισμένες πιο κοινότυπες, άλλες πιο σουρεαλιστικές.

Netflix

Κατά την διάρκεια των συζητήσεων με τους σεναριογράφους, ο εκτελεστικός παραγωγός της σειράς Jason Horwitch είχε κάνει πολλές ευφάνταστες προτάσεις σχετικά με τον θάνατο του Underwood:  Από τον να τον πνίξει στον ύπνο του με ένα μαξιλάρι η σύζυγος του Claire μέχρι να ένα πιο απροσδόκητο και καρμικό τέλος, όπως να τον χτυπήσει ένα τρένο ή να πέσει πάνω του ένα ουρανοκατέβατο κλιματιστικό.

Εν τέλει οι παραγωγοί αποφάσισαν πως ο πιο «καθαρτικός» τρόπος για να σκοτώσουν τον χαρακτήρα του Spacey ήταν να τον δηλητηριάσουν, οπότε έπρεπε μετά να εξετάσουν όλους τους χαρακτήρες της σειράς που θα είχαν το ανάλογο κίνητρο. Ο θάνατος του Frank Underwood έγινε ένα από τα μεγάλα μυστήρια της σειράς, με το πραγματικό τέλος του να αποκαλύπτεται στο δραματικό φινάλε.