Μεγάλο άνοιγμα του «Bohemian Rhapsody» στα box office παρά τις αρνητικές κριτικές

bohemian-rhapsody
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η επιφανειακή, για τους κριτικούς, απεικόνιση της σεξουαλικότητας του Freddie Mercury δεν πτόησε τους θαυμαστές των Queen.

Μετά από πολλά χρόνια σχεδιασμού και μιας προβληματικής παραγωγής, το «Bohemian Rhapsody» για τη ζωή του Freddie Mercury και την άνοδο των Queen έκανε πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα. Η ταινία τα πήγε εξαιρετικά στα box office, καταλαμβάνοντας μάλιστα τη δεύτερη θέση των πιο πετυχημένων βιογραφικών ταινιών για μουσικούς.

Πιο συγκεκριμένα, η ταινία είχε συνολικές εισπράξεις 51 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του στις αμερικάνικες αίθουσες και 72 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην πρώτη θέση πάντως της λίστας βρίσκεται το «Straight Outta Compton» για τους N.W.A. με τις εισπράξεις του πρώτου Σαββατοκύριακου να ανέρχονται στα 60 εκατομμύρια δολάρια.

To «Straight Outta Compton» του F. Gary Gray αφηγείται την ιστορία των N.W.A., του θρυλικού hip hop συγκροτήματος που σχημάτισαν οι Eazy-E, Ice Cube, Dr. Dre, DJ Yella και MC Yella.

Η επίδοση του «Bohemian Rhapsody» έχει ιδιαίτερη σημασία εάν αναλογιστεί κανείς πως η ταινία απέσπασε αρκετές αρνητικές κριτικές. Για ορισμένους κριτικούς η απεικόνιση της σεξουαλικότητας του Mercury ήταν προβληματική, καθώς απέφυγε να εξετάσει εις βάθος τις σχέσεις και αντιλήψεις του μουσικού.

Η ταινία κορυφώνεται με την θριαμβευτική εμφάνιση των Queen στο Live Aid του Λονδίνου το 1985 και οι ηθοποιοί έκαναν μια αναπαράσταση ολόκληρης της συναυλίας, η οποία ενδέχεται να συμπεριληφθεί στην DVD και Blu-ray κυκλοφορία του «Bohemian Rhapsody».

«Κάναμε όλη τη συναυλία μαζί. Τότε ήταν που νιώσαμε στα καλύτερά μας. Πρέπει να πας από το ένα τραγούδι στο επόμενο και να έχεις την ίδια έκρηξη αδρεναλίνης που είχαν. Είχαμε ένα κοινό με οπαδούς των Queen για να αναπαραστήσουμε εκείνη την εμβληματική συναυλία και είναι έκρηξη αδρεναλίνης όπως δεν μπορείτε να φανταστείτε» είχε σχολιάσει σε συνέντευξη το πρωταγωνιστής της ταινίας Rami Malek.