Oι Smashing Pumpkins «τσαλαβουτούν» στην gospel με το «Kings of Malta»

smashing-pumpkins
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Παράλληλα με το νέο άλμπουμ τους ετοιμάζουν μια φιλόδοξη boxset επανέκδοση του «Machina» που κυκλοφόρησε το 2000.

Το δέκατο άλμπουμ των grunge rockers Smashing Pumpkins με τίτλο «Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun.» θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και το συγκρότημα δημοσίευσε ένα νέο τραγούδι, το «Kings of Malta».

Ακούστε το «Kings of Malta» των Smashing Pumpkins.

Το νέο κομμάτι που έχει μια gospel χροιά είναι το πρώτο στο νέο άλμπουμ των Smashing Pumpkins, οι οποίοι πρόσφατα μοιράστηκαν τα «Solara» και «Silvery Sometimes (Ghosts)» και πραγματοποίησαν μια επετειακή περιοδεία για τα 30 χρόνια από τον σχηματισμό τους. Η Courtney Love των Hole, ο Peter Hook των Joy Division και ο Chino Moreno των Deftones εμφανίστηκαν επί σκηνής μαζί με τους Smashing Pumpkins.

Στη νέα σύνθεση του grunge συγκροτήματος παίζουν τα ιδρυτικά μέλη Billy Corgan, James Iha και Jimmy Chamberlin, καθώς και ο επί χρόνια συνεργάτης τους, Jeff Schroeder. Η original μπασίστρια, D'arcy Wretzky, τελικά δεν τα βρήκε με τον Corgan, οπότε και δε συμμετέχει στους «ανανεωμένους» Smashing Pumpkins.

Παράλληλα όμως με το νέο τους άλμπουμ, οι Smashing Pumpkins ετοιμάζουν μια επανέκδοση του «Machina» με πλούσιο bonus υλικό. Ο Corgan ανέκαθεν ήθελε να κυκλοφορήσει το «Machina» ως διπλό άλμπουμ, κάτι το οποίο όμως δεν δέχτηκε η δισκογραφική τους, Virgin Records, λόγω των σχετικά χαμηλών πωλήσεων του προηγούμενου δίσκου τους, «Adore».

Έτσι η Virgin κυκλοφόρησε το πρώτο μέρος του διπλού άλμπουμ υπό τον τίτλο «Machina/The Machines of God» τον Φεβρουάριο του 2000 και λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, οι Smashing Pumpkins μοίρασαν δωρεάν μέσω διαδικτύου το δεύτερο μέρος με τίτλο «Machina II/The Friends & Enemies of Modern Music».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Corgan, το συγκρότημα επεξεργάζεται υλικό από τα αρχεία τους με στόχο να συγκεντρώσουν περίπου 30 με 40 τραγούδια για το φιλόδοξο boxset. Ο frontman των Smashing Pumpkins σχολίασε πως υπάρχει το ενδεχόμενο να ηχογραφήσουν νέα μουσική για το συγκεκριμένο project, τονίζοντας όμως πως θα χρειαστεί πάρα πολύς χρόνος για να ολοκληρωθεί το έργο.