O Leonardo DiCaprio λανσάρει vegan μπλουζάκια για την προστασία των πιθήκων

leonardo-dicaprio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο γνωστός για τις περιβαλλοντολογικές του ανησυχίες ηθοποιός συνεργάζεται με την δημοφιλή ζωολόγο Dr. Jane Goodall.

Ο Leonardo DiCaprio και η Dr. Jane Goodall ανακοίνωσαν από κοινού τη δημιουργία μιας σειράς vegan ρούχων με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία των πιθήκων. Η σειρά η οποία τιτλοφορείται «Don’t Let Them Disappear» αποτελεί συνεργασία της περιβαλλοντολογικής οργάνωσης του ηθοποιού και του Jane Goodall Institute, το οποίο δραστηριοποιείται στην προστασία χιμπατζήδων και άλλων πρωτευόντων θηλαστικών.

Η νέα σειρά περιλαμβάνει μπλουζάκια και φούτερ από βιολογικά και ανακυκλωμένα υλικά, με μοναδικά σχέδια γύρω από το οικολογικό μήνυμα «don’t let them disappear». Θα υπάρχουν πέντε σχέδια, ένα για καθένα από τα πιο χαρακτηριστικά είδη πιθήκων - τους γίββωνες, χιμπατζήδες, μπονόμπο, γορίλλες και ουραγκοτάγκους. Τα αποκλειστικά σχέδια θα είναι διαθέσιμα προς πώληση μονάχα για δύο εβδομάδες.

Στην ανάρτησ;H του στο Instagram ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός εξηγεί πως πάνω από το 80% του βιότοπου των ουραγκοτάγκων έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 20 χρόνια λόγω της εντατικοποίησης στις βιομηχανίες φοινικέλαιου και ξυλοπολτού. Αντίστοιχα στην ιστοσελίδα όπου διατίθενται τα ρούχα της σειράς τονίζεται πως εάν δεν ληφθούν άμεσα σοβαρά μέτρα, τότε πολλά είδη πιθήκων θα εξαφανιστούν στα επόμενα 20 χρόνια.

Αυτή δεν είναι η πρώτη συνεργασία του ηθοποιού με τη διάσημη ζωολόγο, η οποία παρευρέθηκε στην επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του ιδρύματος του DiCaprio. Στη δημοπρασία και το γκαλά που πραγματοποιήθηκαν τότε ο ηθοποιός κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από επτά εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει εγχειρήματα για την κλιματική αλλαγή και την προστασία της βιοποικιλότητας.