Ο Ridley Scott ετοιμάζει το σίκουελ του «Προμηθέα»

o-ridley-scott-etoimazei-to-sikouel-tou-promithea

Φωτογραφία:ΙΜDb. Σκηνή από την ταινία «Προμηθέας» με τους Noomi Rapace, Michael Fassbender και Logan Marshall.

ΤΡΙΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Ο Ridley Scott είχε λάβει αυστηρές κριτικές για την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Προμηθέας» που είχε προβληθεί το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, ο διάσημος σκηνοθέτης ετοιμάζει το σίκουελ της αρχικής ταινίας, με τίτλο «Prometheus 2» και η 20th Century Fox του έχει δώσει το πράσινο φως να προχωρήσει την παραγωγή.

H Noomi Rapace, η πρωταγωνίστρια στην αρχική περιπέτεια «Προμηθέας» επιβεβαίωσε ότι το σίκουελ του Ridley Soctt βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε συνέντευξή της στο Playlist, η ηθοποιός αποκάλυψε: «αυτή τη στιγμή δουλεύουν πάνω στο σενάριο. Συνάντησα τον Ridley Scott στο Λονδίνο πριν λίγες εβδομάδες. Λατρεύω να συνεργαστώ και πάλι μαζί του και ξέρω ότι θα θελήσει να κάνει άλλη μια ταινία. Απλώς, πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη ιστορία. Ελπίζω ότι θα βρεθεί».

Στον «Προμηθέα», η Noomi Rapace και ο Michael Fassbender προσπαθούσαν προσπαθούσαν να αποτρέψουν την εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους. H πολυσυζητημένη αυτή ταινία, είχε προκαλέσει το δηλητηριώδες σχόλιο του Tarantino, («υπάρχει πολύ ανόητο υλικό σε αυτή την ταινία» είχε δηλώσει ο ίδιος) ωστόσο, από εισπρακτικής απόψεως, δεν είχε πάει άσχημα, αφού ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια δολάρια, παγκοσμίως.

Ο Damon Lindelof, o δημιουργός της θρυλικής σειράς «Lost» είχε επεξεργαστεί εκ νέου το αρχικό σενάριο του Jon Spaihts. Ωστόσο ο Lindelof δεν σκοπεύει να συνεργαστεί και πάλι με τον Ridley Soctt στην επόμενη ταινία του, καθώς είναι απορροφημένος με άλλες παραγωγές. «Η ιδέα του να "χτίσω" ένα σίκουελ-από την αρχή αυτή τη φορά, μαζί με τον Ridley, είναι εξαιρετικά συναρπαστική. Όμως ταυτόχρονα σκεπτόμουν πως αυτό θα έπαιρνε δύο χρόνια από τη ζωή μου…Και μπορώ να δουλεύω πάνω μόνο σε ένα πράγμα τη φορά», σχολίασε ο ίδιος.

Το όνομα του νέου σεναριογράφου για το «Prometheus 2» δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί. Από την πλευρά της, η Noomi Rapace, απαντώντας έμμεσα στα αρνητικά σχόλια που είχαν γίνει από κριτικούς για τον «Προμηθέα», υπερασπίζεται τον Ridley Scott: «οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν δει την ταινία και με τους οποίους έχω μιλήσει, αντιμετωπίζουν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Ορισμένοι, βλέποντας την ταινία πολλές φορές ανακαλύπτουν καινούργια στοιχεία. Υπάρχουν όλες αυτές οι θρησκευτικές πλευρές και γίνονται πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Και για μένα, αν κάνουμε μια δεύτερη ταινία, υπάρχουν πολλά πράγματα να διερευνήσω και να συνεχίσω…», τόνισε η ίδια. Eν αναμονή της νέας ταινίας, λοιπόν...