Οι U2 έπαιξαν το «Dirty Day» μετά από 25 χρόνια

u2-live
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η περιοδεία των Ιρλανδών ροκάδων επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους θαυμαστές τους.

Μετά από 25 περίπου χρόνια, οι U2 έπαιξαν για πρώτη φορά το «Dirty Day» στη συναυλία που έδωσαν στη «βάση» τους, το Δουβλίνο, την περασμένη Παρασκευή. Το ιρλανδικό rock συγκρότημα πρόκειται να ολοκληρώσει την «Experience & Innocence» περιοδεία του στο Βερολίνο την Τρίτη.

Δείτε τους U2 να παίζουν το «Dirty Day»

Το σπάνιο τραγούδι περιλαμβάνεται στο πειραματικό άλμπουμ των U2 με τίτλο «Zooropa» που κυκλοφόρησε το 1993 σε παραγωγή του Brian Eno. Μετά την «ZOO TV» περιοδεία που έδωσαν στο Δουβλίνο εκείνη τη χρονιά, δεν το ερμήνευσαν ποτέ ξανά ζωντανά, μέχρι τη συναυλία της Παρασκευής.

Λίγο πριν ακουστεί το «Dirty Day», o Bono μίλησε για τις σχέσεις των μελών του συγκροτήματος με τους γονείς τους, όταν μεγάλωναν στο Δουβλίνο. «Οι U2 ήταν ο τρόπος μας για να βγούμε από τη σκιά τους. Ήταν ο τρόπος μας να πούμε στους πατεράδες μας “δεν είμαι σαν εσένα”» εξήγησε ο Bono.

«Ο πατέρας μου, ο Bob, δεν με έπαιρνε πολύ στα σοβαρά. Μπορούσε να δει πως τα κατάφερνα μια χαρά μόνος μου. Μου έδωσε πολλές συμβουλές και ακόμα μπορώ να ακούσω τη φωνή του όταν τραγουδώ» συμπλήρωσε ο Bono.