Προς έκδοση οι λόγοι του Jarvis Cocker κατά του Brexit

Jarvis-cocker
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο πρώην τραγουδιστής των Pulp συνεχίζει να στηρίζει την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το επικείμενο Brexit έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους Βρετανούς καλλιτέχνες, με πολλούς να εκφράζουν ανησυχίες για τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους, μεταξύ άλλων. Μια από τις φωνές κατά του Brexit είναι και ο πρώην frontman των Pulp, Jarvis Cocker, ο οποίος το 2017 είχε δώσει δύο ομιλίες σχετικά με αυτό.

Η Rough Trade Books ανακοίνωσε πως θα εκδώσει τους δύο λόγους του Cocker υπό τον τίτλο «Good Pop, Bad Pop» σε μια σειρά μπροσούρων με κείμενα μουσικών και συγγραφέων πάνω σε επίκαιρα ζητήματα. Στην επόμενη έκδοση θα υπάρχουν συνεισφορές από τους Martha Sprackland, Charlotte Newman, Luke Wright, Mathew Clayton και Marcel Theroux.

REX/Shutterstock / James Gourley

O Jarvis Cocker θα εκδώσει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «This Book Is A Song» το 2019.

Τον περασμένο μήνα ο Cocker είχε υπογράψει μια ανοιχτή επιστολή μουσικών κατά του Brexit, μαζί με τους Damon Albarn, Ed Sheeran, Rita Ora και Bob Geldof. Στην επιστολή που στάλθηκε στην πρωθυπουργό της χώρας, Theresa May, οι μουσικοί τόνισαν πως η «μεγάλη φωνή» της βρετανικής μουσικής βιομηχανίας θα σιγάσει μέσα σε μια «αυτοδημιούργητη πολιτιστική φυλακή», εφόσον η Μεγάλη Βρετανία φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.