Δέκα φωτογραφίες που θα σας πείσουν να κλείσετε εισιτήρια για Πράγα

praga
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η εποχή που η Πράγα ανεβαίνει συνεχώς θέση στην ταξιδιωτική λίστα όσων έχουν σκοπό να αποδράσουν έχει φτάσει και οι λόγοι είναι πολλοί. Η αλήθεια είναι ότι η «βελούδινη» πόλη του Κάφκα με τα εντυπωσιακά κάστρα, τα περήφανα μεσαιωνικά αρχοντικά και την παραμυθένια ατμόσφαιρα ταιριάζει «γάντι» στον χειμώνα και τα Χριστούγεννα. Κι αυτό το αποδεικνύουν περίτρανα οι παρακάτω φωτογραφίες.

Νωρίς το πρωί στην τεράστια «γέφυρα του Καρόλου», μήκους 516 μέτρων και πλάτους 10 μέτρων, που αποτελεί ένα ακόμη σήμα κατατεθέν της τσεχικής πρωτεύουσας.

Η πολύχρωμη πόλη, όπως φαίνεται από τη Γέφυρα του Καρόλου.

Στην Παλιά Πόλη, στο Αστρονομικό Ρολόι («Ορλόι» για τους ντόπιους), που αποτελεί ένα πιστό αντίγραφο του αρχικού, που καταστράφηκε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Ρολογιού της Πράγας είναι η παρέλαση των Αποστόλων, όπου κάθε ώρα ακριβώς, από τις 09.00 ως τις 21.00, εμφανίζονται οι Απόστολοι στα πάνω παράθυρα του ρολογιού, κρατώντας χαρακτηριστικά αντικείμενα στο χέρι τους.

Η εκκλησία της Παναγιάς του Τυν, με τα εντυπωσιακά δίδυμα καμπαναριά, που χτίστηκε τον 14ο, παρέα με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, δημιουργώντας μια παραμυθένια εορταστική ατμόσφαιρα.

Το Κάστρο της Πράγας στη συνοικία Χράντσανι, ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου με ιστορία από τον 9ο αιώνα. Στο κάστρο είχαν την έδρα τους τα γραφεία των Τσέχων βασιλέων και των Προέδρων της Τσεχοσλοβακίας και Τσεχίας, ενώ εκεί φυλάσσονται τα Κοσμήματα του Στέμματος της Βοημίας.

Τουρίστες βολτάρουν ανάμεσα σε μαγαζιά και café σε ένα από τα πολλά γραφικά σημεία της Παλιάς Πόλης.

Γλάροι πάνω από τις καμινάδες και τα κεραμίδια της Πράγας, με την Παναγιά του Τυν στο βάθος.

Χιονισμένες σκεπές στο κεντρικό μέρος της Πράγας, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο γεμάτο φωτάκια και στολισμούς κέντρο της πόλης, που τα Χριστούγεννα θυμίζει παραμύθι.

Ο ορίζοντας της μαγικής Πράγας, λίγο πριν νυχτώσει.