O Iggy Pop σε νέες περιπέτειες...

o-iggy-pop-se-nees-peripeteies

ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Ο 66χρονος πλέον Iggy Pop, ο «νονός του Punk Rock» και ηγέτης του θρυλικού συγκροτήματος The Stooges, ο οποίος στα 70s άνοιξε νέους δρόμους στην ψυχεδελική rock μουσική, στα τέλη Απριλίου θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του άλμπουμ με τίτλο «Ready To Die», ενώ ετοιμάζει και ταινία με τον David Bowie.

Το «Ready To Die» θα είναι και η πρώτη δουλειά με νέο υλικό από τους Iggy Pop, James Williamson και Scott Asheton, έπειτα το «Raw Power» του 1973. Στο μπάσο, στη θέση του Ron Asheton, θα βρίσκεται ο Mike Watt.

Στον καινούργιο δίσκο - για την στήριξη του οποίου θα διοργανωθεί και περιοδεία - θα υπάρχουν τα τραγούδια με την ονομασία «Burn», «Job», «Sex & Money», καθώς και το ομώνυμο «Ready To Die».

«Lust for life»

Ο Iggy Pop και ο David Bowie θα «συναντηθούν» ξανά, στην ταινία που ετοιμάζεται για αυτούς, με τον τίτλο «Lust for life».

Πολιτικοκοινωνικός αναβρασμός, ελεύθερη αντιμετώπιση σε νέες τάσεις, είμαστε στη δεκαετία του ’70 και το φιλμ μας μεταφέρει στο Δυτικό Βερολίνο - όπου οι δύο καλλιτέχνες κατέφυγαν για ένα μεγάλο διάστημα της ζωής τους - σε μια μυθική πόλη εκείνης της εποχής.

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Gabriel Range, ο οποίος μας ξεναγεί στο Βερολίνο με βασικό άξονα τη συνάντηση και τη δημιουργική σχέση του Bowie και του Iggy Pop. Μαρτυρίες, σχετικά βιβλία, συνεντεύξεις των ίδιων και άλλων μουσικών αποτελούν το ιστορικό υλικό πάνω στο οποίο θα βασιστεί η ταινία που θέλει να φωτίσει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλά και μυθικές στιγμές της pop κουλτούρας.

Το σενάριο υπογράφει ο Robin French, έχοντας ως οδηγό του τις βιογραφίες και των δύο μουσικών - «David Bowie: Starman» και «Iggy Pop: Open Up and Bleed» - δια χειρός Paul Trynka.