Όσα δεν γνωρίζατε για το παρελθόν του μάγου του Οζ

osa-den-gnorizate-gia-to-parelthon-tou-magou-tou-oz

ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Ο κολοσσός της Disney ξαναπιάνει το νήμα των κλασικών ιστοριών, επιστρατεύοντας το μαγικό ραβδάκι της 3D τεχνολογίας και το ταλέντο του ευφάνταστου Sam Raimi.

«Οζ μέγας και παντοδύναμος»

Ο σκηνοθέτης της νέας αυτής υπερπαραγωγής, έχοντας στο ενεργητικό του την τριλογία του Spider-Man, αποκαλύπτει στο κοινό την αφετηρία των ηρώων που έπλασε ο L. Frank Baum.

«Το φιλμ μας εξηγεί πώς ο κάθε χαρακτήρας έγινε αυτό που βλέπουμε, διευκρινίζοντας την προέλευσή τους κι έτσι κατανοούμε περισσότερα πράγματα γι αυτούς. Προσδίδει περισσότερη γνησιότητα και αλήθεια σε όλους τους χαρακτήρες. Και ενώ είναι διασκεδαστική και ευχάριστη ταινία, παραμένει πιστή στην αρχική σύλληψη του L. Frank Baum», παρατηρεί η Mila Knunis, η οποία υποδύεται τη Θεοδώρα, μία από τις τρεις μάγισσες που συναντά ο James Franco, στη μαγική χώρα του Οζ.

Ένας περιπλανώμενος τσαρλατάνος, γοητευτικός, με ελαστικές αρχές και ανορθόδοξο τρόπο δράσης, είναι ο Oskar Diggs-ο περιβόητος Οζ-το κεντρικό πρόσωπο της ταινίας.

Η Racel Weisz ως επιβλητική Εβανόρα, η Michelle Williams στο ρόλο της Γκλίντα και η Mila Kunis αντίστοιχα ως Θεοδώρα, είναι οι τρεις διαφορετικές μάγισσες με τις οποίες θα διασταυρωθεί ο Oskar Diggs, αναζητώντας το πεπρωμένο του.

Στην υπόθεση του έργου, ο Οskar Diggs ένας πονηρός ερασιτέχνης μάγος που δουλεύει σε ένα περιπλανώμενο τσίρκο κάπου στο σκονισμένο Κάνσας, αποφασίζει να αναζητήσει την περιπέτεια και επιβιβάζεται σ’ ένα αερόστατο με προορισμό τη γεμάτη ζωντάνια και εκπλήξεις Χώρα του Οζ. Ενώ όλα δείχνουν ότι έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού, αφού δόξα και τιμή του χαρίζονται απλόχερα, θα έρθει πολύ σύντομα αντιμέτωπος με τρεις –πολύ διαφορετικές μεταξύ τους- μάγισσες και όλα θα αλλάξουν. Η Θεοδώρα (Mila Kunis), η Εβανόρα (Rachel Weisz) και η Γκλίντα (Michelle Williams) ασχολούνται με ιδιαίτερο ζήλο, η καθεμία για δικούς της λόγους, με το αν ο νεοφερμένος είναι ο σπουδαίος μάγος που όλοι περιμένουν. Ο απρόθυμος Όσκαρ θα κληθεί να αποδείξει την αξία του και να βρει λύσεις στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους του μαγικού αυτού τόπου.

Στην προσπάθεια του να ανακαλύψει ποιος είναι καλός και ποιος όχι, ο ήρωας θα επιστρατεύσει τα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα αλλά και την εξυπνάδα του. Στην πορεία θα μεταμορφωθεί όχι μόνο στον πανίσχυρο Μάγο της Χώρας του Οζ, αλλά και σε καλύτερο άνθρωπο...

Ο σκηνοθέτης Sam Raimi πλάθει την ιστορία της καταγωγής του αγαπητού μάγου που έκανε το ντεμπούτο του στο πρώτο μυθιστόρημα του L. Frank Baum με τίτλο «The wonderful wizard of Oz». Ο Baum, ποτέ δεν έδωσε μια πλήρη εικόνα της προέλευσης του μάγου. Και όπως σχολιάζει ο σκηνοθέτης Sam Raimi: «Πρόκειται για μία ιστορία του πώς ένας ερασιτέχνης μάγος, ένας μασκαράς, ένας τσαρλατάνος, έφτασε σε έναν φανταστικό κόσμο και έγινε αυτό ακριβώς που χρειαζόταν για να σώσει την κατάσταση. Είναι η ιστορία του πώς ένας μέτριος άνθρωπος που ήταν εγωιστής, έγινε ένας σπουδαίος μάγος και μάλιστα αλτρουιστής…».

Η γνωστή ιστορία σε σενάριο των Mitchell Kapner και David Lindsay –Abaire, ακολουθεί τον Oscar Diggs έναν μάγο με αμφιλεγόμενη ηθική, στο ταξίδι του στη χώρα του Οζ. Όπως τονίζει ο Sam Raimi: «Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι μαθαίνουμε για τον μυστηριώδη χαρακτήρα του Οζ που είναι ένα πραγματικό αίνιγμα στο βιβλίο του Baum. Ποιος είναι αυτός ο τύπος; Πώς έφτασε μέχρι εκεί; Πώς κατέληξε να ορίζει το πεπρωμένο του ενώ είναι ένας μασκαράς;».

Πρωταγωνιστούν οι : James Franco, Mila Kunis, Rachel Weisz,Μichelle Williams. H ταινία προβάλλεται από τη Feelgood Entertaiment.