Πώς ένα τσιγάρο γλύτωσε τον Lemmy των Motörhead από ακρωτηριασμό

motorhead-lemmy-kilmister John D McHugh
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο frontman του hard rock σχήματος απέφυγε μια χειρουργική επέμβαση χάρη στις «κακές συνήθειες» και τον rock χαρακτήρα του.

Όσο ζούσε, ο Lemmy Kilmister των Motörhead ήταν γνωστός για την «ανθεκτικότητά» του στις κακουχίες που συχνά ταλαιπωρούν τους αστέρες της rock. Ο θάνατός του τον Δεκέμβριο του 2015 συγκλόνισε τους φίλους και τους οπαδούς του, καθώς σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής και ενός πρωτοποριακού συγκροτήματος.

Μετά τον θάνατό του άρχισαν να κυκλοφορούν πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες από τη ζωή και τα επιτεύγματα του Lemmy, που δείχνουν με τον πιο παραστατικό τρόπο τον rock χαρακτήρα του. Σύμφωνα με τον κιθαρίστα των Anthrax, Scott Ian, ένα τσιγάρο γλύτωσε τον Lemmy από ακρωτηριασμό.

Everett/REX/Shutterstock

Όπως εξηγεί ο Ian, ο Lemmy έπασχε από διαβήτη και είχε κανονίσει να κάνει χειρουργική επέμβαση. «Κυριολεκτικά σχεδόν έχασε δύο δάχτυλα στο πόδι επειδή όταν προσπαθούσε να καταλάβει τι συμβαίνει με τον διαβήτη και όλα αυτά, δυο δάχτυλα στο πόδι του μαύρισαν από την κακή κυκλοφορία του αίματος» αποκάλυψε ο Ian.

Ο Lemmy τότε κανόνισε να χειρουργηθεί και καθώς περίμενε σε γραφείο πριν την επέμβαση, αποφάσισε να καπνίσει ένα τσιγάρο. Τότε τον ενημέρωσαν πως απαγορεύεται το κάπνισμα στον χώρο και ο Lemmy απάντησε νευριασμένα πως αφού πρόκειται να ακρωτηριαστεί, θα καπνίσει το τσιγάρο του. Όταν επέμειναν να σβήσει το τσιγάρο του, ο ηγέτης των Motörhead αποφάσισε να φύγει και να δει έναν άλλο γιατρό.

Shutterstock / Matt Hayward

Σύμφωνα με τον Ian, ο νέος γιατρός του συνέστησε πως ορισμένες αλλαγές στη διατροφή του θα βοηθήσουν τα πόδια του να συνέλθουν. «Άλλαξε τη δίαιτά του και δεν χρειάστηκε να του κόψουν τα δάχτυλα. Ένα τσιγάρο λοιπόν κυριολεκτικά τον γλύτωσε από να ακρωτηριάσει ένα κομμάτι του σώματός του» κατέληξε ο κιθαρίστας των Anthrax.