Αβέβαιο το μέλλον του επόμενου «Alien»

alien-covenant-xenomorph
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο Ridley Scott έχει ήδη το σενάριο στα χέρια του, ενώ οι χαμηλές πτήσεις του «Alien: Covenant» στα box office βάζουν φρένο στα σχέδιά του.

Η επιστροφή του Ridley Scott στον κόσμο του «Alien» δεν ήταν αυτή που περίμεναν τόσο οι θαυμαστές της σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας, όσο και οι παραγωγοί της 20th Century Fox. Το πρίκουελ «Προμηθέας» του 2012 και η συνέχεια του το 2017 δεν ενθουσίασαν το κοινό, κάτι που αποτυπώθηκε στις εισπράξεις των ταινιών στα box office - 400 και 240 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Παρά την χλιαρή αντίδραση, ο Scott δηλώνει έτοιμος να ολοκληρώσει την τριλογία του με το «Alien: Awakening». Σύμφωνα με άρθρο του HN Entertainment, ο John Logan έχει βάλει τις τελευταίες πινελιές στο σενάριό του με την ταινία να επικεντρώνεται στον David, το ανδροειδές που ενσαρκώνει ο Michael Fassbender, και τους Engineers, την εξωγήινη φυλή στην οποία οφείλεται η δημιουργία της ζωής στη Γη.

Ο David του Michael Fassbender θα επιστρέψει στον μυστηριώδη πλανήτη LV-426 στο «Alien: Awakening», όπου ξεκίνησαν όλα στην πρώτη ταινία της σειράς το 1979.

Το άρθρο όμως αποκαλύπτει πως στο σενάριο του Logan, ο David θα επισκεφτεί τον πλανήτη LV-426, ο οποίος εμφανίζεται στην πρώτη ταινία της σειράς το 1979. Εκεί είναι που η Helen Ripley συναντά για πρώτη φορά τους εξωγήινους με το υπόλοιπο πλήρωμα του Nostromo στο «Alien» και όπου επιστρέφει για εκδίκηση στη δεύτερη ταινία του James Cameron.

Στόχος του Scott και του Logan είναι να ολοκληρώσουν κατά έναν κυκλικό τρόπο την τριλογία, δίνοντας παράλληλα μια εξήγηση για το πώς βρέθηκε το εξωγήινο σκάφος στον πλανήτη από όπου ξεκίνησε η σειρά ταινιών. Οι αποκαλύψεις του άρθρου έδωσαν τροφή σε συζητήσεις στο διαδίκτυο, με πολλούς να εικάζουν πως ο μυστηριώδης απολιθωμένος εξωγήινος που βρίσκεται στο πιλοτήριο του σκάφους με το θανάσιμο φορτίο είναι ενδεχομένως ο David.