JuJu: το νέο bar-restaurant του Caravel είναι «μαγικό»

Juju-bar-restaurant
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Έκανε το ντεμπούτο του στην αθηναϊκή σκηνή στις αρχές Νοεμβρίου, αποτελώντας το νέο, μοντέρνο στέκι για φαγητό και ποτό στο Ξενοδοχείο Divani Caravel.

Με αρχιτεκτονική που εντυπωσιάζει, art deco design και ιδιαίτερη προσέγγιση στο φαγητό και τα κοκτέιλ, το JuJu έχει έρθει να προστεθεί στη γαστρονομική εμπειρία της πόλης, με έναν κυριολεκτικά… μαγικό τρόπο.

Η ονομασία του σημαίνει «μάγια για καλή τύχη», γι’ αυτό και στόχος του είναι να φέρει το όνειρο και την πραγματικότητα μαζί, σε ένα μέρος με μοναδικό χαρακτήρα και κινηματογραφική χροιά, που εμπνέεται από την ταινία 8½ του Φεντερίκο Φελίνι.

Η διακόσμηση είναι άκρως επηρεασμένη από την ταινία, με μια δόση σουρεαλισμού και νοσταλγίας, σε ένα περιβάλλον πολύ ιδιαίτερο, με ατμοσφαιρικό φωτισμό, μαύρο μαρμάρινο πάτωμα, art deco έπιπλα, μια εντυπωσιακή ψηφιακή οθόνη και ένα ξύλινο μπαρ με χρώματα και ψηφιακά σχέδια να τραβούν το μάτι.

Το στυλ του εστιατορίου δεν θα μπορούσε, φυσικά να μην αντανακλάται και στη μαγειρική του ταυτότητα, με πιάτα που μας ταξιδεύουν σε παραδοσιακές γεύσεις, πάντα με έναν μοντέρνο και δημιουργικό χαρακτήρα. Το μενού ξεφεύγει από το τυπικό fine dining και μας ξανασυστήνει παραδοσιακές γεύσεις που έχουμε αγαπήσει, δίνοντάς τους όμως μια δημιουργική, ακόμη και σουρεαλιστική χροιά. Τα πιάτα του μενού, μάλιστα, μπορούν να σερβιριστούν και ως συνοδευτικά για το ποτό σας στο μοντέρνο μπαρ ή ως κυρίως πιάτα στο εστιατόριο, για μια φουλ εστιατορική εμπειρία. Εκλεπτυσμένα μπέργκερ, γαρίδες κανταΐφι με γλυκιά τσίλι σάλτσα, bao bun με κοτόπουλο ή αστακό είναι κάποιες επιλογές που μπορούν να συνοδεύσουν το ποτό σας, ενώ αν αγαπάτε το κρασί, η συλλογή του δεν θα σας απογοητεύσει με μια μεγάλη ποικιλία από ελληνικές ετικέτες, αλλά και εισαγόμενα κρασιά.

Μεγάλο κομμάτι του JuJu είναι και τα κοκτέιλ που σερβίρονται στο ξύλινο μπαρ, και πάλι εμπνευσμένα από την ταινία του Φελίνι, με άκρως σουρεαλιστικό χαρακτήρα. Χαρακτηριστικό είναι το αρωματικό και μεθυστικό Guido, όπως και το εξωτικό Carla που θα σας μεταφέρει σε αλλοτινές εποχές. Όλα, βέβαια, με τη συνοδεία μουσικής από dj από τις 18.30 έως τη 1 το βράδυ, ώστε να μπορέσει να γίνει το στέκι σας για ποτά μετά τη δουλειά και φαγητό, μέχρι πιο αργά το βράδυ. Σίγουρα, πάντως, οι λόγοι να το επισκεφτούμε είναι πολλοί.

Info
JuJu Bar & Restaurant 
Ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel
Βασιλέως Αλεξάνδρου 2
210 7207000