Οι Coldplay σχεδιάζουν να επιστρέψουν το 2019 με ένα νέο άλμπουμ «έκπληξη»

coldplay
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Στενός φίλος και συνεργάτης των Βρετανών ροκάδων εκτίμησε πως θα έχουν πειραματικές διαθέσεις στον νέο δίσκο.

Έχουν περάσει περίπου τρία χρόνια από την κυκλοφορία της τελευταίας δισκογραφικής δουλειάς τους, αλλά, όπως φαίνεται, οι Coldplay θα επιστρέψουν το 2019 με ένα νέο άλμπουμ. Η αποκάλυψη ήρθε από τον στενό φίλο και συνεργάτη του συγκροτήματος, Mat Whitecross, ο οποίος πρόσφατα σκηνοθέτησε ένα ντοκιμαντέρ γύρω από τη δημιουργία του «A Head Full of Dreams», καθώς και το «Supersonic» για τους Oasis.

«Βρίσκονται σε εκπαιδευτική άδεια αυτή τη στιγμή οπότε έχουν κάνει ανηλεώς διακοπές για έναν χρόνο. Δεν το έχουν ξανακάνει αυτό. Δεν ξέρω εάν μπορεί να αποκαλέσει κανείς τον Chris Martin εργασιομανή επειδή αγαπά αυτό που κάνει. Μπαινοβγαίνει από το στούντιο γράφοντας τρία ή τέσσερα τραγούδια την ημέρα» δήλωσε ο Whitecross στο ΝΜΕ.

REX/Shutterstock / Richard Isaac

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα επόμενα σχέδια του συγκροτήματος, ο σκηνοθέτης εξήγησε πως «αυτή τη χρονιά αποφάσισαν να κάνουν διάλειμμα. Από όσο ξέρω δεν έχουν κάνει τίποτα, αλλά έχουν σχέδια για την επόμενη χρονιά, τα οποία όμως δεν είναι εις γνώση μου». Ο Whitecross σχολίασε πως έχει ακούσει και βιντεοσκοπήσει τους Coldplay να συζητούν τον ήχο του όγδοου δίσκου, αλλά δεν είναι σε θέση να μοιραστεί τίποτα, συμπληρώνοντας όμως πως θα «είναι ενδιαφέρον».

Στη συνέχεια ο σκηνοθέτης μίλησε για την παρουσία των Coldplay στον Τύπο και πως παρά την «πολύ μετριοπαθή» εντύπωση που μπορεί να δίνουν, πειραματίζονται σε κάθε δίσκο και ο ήχος πάντα είναι αισθητά διαφορετικός. «Όπως ακριβώς ένα συγκρότημα σαν τους Radiohead» εκτίμησε ο Whitecorss, εξηγώντας πως οι Coldplay «πάντα θέλουν να βάζουν προκλήσεις στους εαυτούς τους και να εκπλήσσουν άλλους ανθρώπους – για αυτό δουλεύουν με ανθρώπους όπως τον Brian Eno. Υπό αυτή την έννοια, είμαι σίγουρος πως οτιδήποτε κάνουν μετά θα εκπλήξει τον κόσμο».