Η ταινία «Φανταστικά ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» κατέκτησε τα box office

fantastic-beasts-Jude-law
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Οι χαμηλότερες επιδόσεις, σε σχέση με τις υπόλοιπες ταινίες της κεντρικής και πρίκουελ σειράς, έχουν προκαλέσει προβληματισμό στην Warner Brothers.

Ο Χάρι Πότερ της J.K. Rowling είναι αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους κινηματογραφικούς ήρωες, με τις οχτώ ταινίες της κεντρικής σειράς να έχουν εισπράξεις 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. Παρά τον ενθουσιασμό όμως για τη νέα πρίκουελ σειρά ταινιών, τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα περίμεναν οι παραγωγοί.

Η νέα ταινία της σειράς «Φανταστικά ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» έκανε την πρεμιέρα της την περασμένη εβδομάδα και βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων, όμως τα έσοδα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Τα συνολικά έσοδα της ταινίας το πρώτο Σαββατοκύριακο από την κυκλοφορία ανήρθαν σε 253 εκατομμύρια δολάρια – αρκετά λιγότερα από όλες τις υπόλοιπες εννέα συνολικά ταινίες βασισμένες στους ήρωες της J.K. Rowling.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της J.K. Rowling και της Warner Brothers, θα ακολουθήσουν άλλες τρεις ταινίες στη σειρά «Φανταστικά ζώα», η οποία εξετάζει τις περιπέτειες και τις ιστορίες των χαρακτήρων πριν την εμφάνιση του Χάρι Πότερ. Η πρώτη ταινία της σειράς κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2016 σε σκηνοθεσία David Yates και απέσπασε ένα βραβείο Όσκαρ για σχεδιασμό κουστουμιών την ίδια χρονιά.