Οι Metallica στηρίζουν τους πυρόπληκτους της Καλιφόρνια

metallica
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το θρυλικό heavy metal συγκρότημα έκανε δωρεά ύψους 100.000 δολαρίων και κάλεσε τους οπαδούς του να συνεισφέρουν όπως μπορούν.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Καλιφόρνια το τελευταίο διάστημα έχουν προκαλέσει τον θάνατο σε πάνω από 70 ανθρώπους, ενώ εκατοντάδες άλλοι αγνοούνται. Πολλοί αστέρες από τον χώρο του θεάματος έχουν σπίτια στις πληγείσες περιοχές και από την πρώτη στιγμή έχουν σταθεί στο πλευρό των θυμάτων και των πυροσβεστικών αρχών.

Οι Metallica ανακοίνωσαν πως έχουν κάνει μια δωρεά ύψους 100.000 δολαρίων σε δύο ιδρύματα για να στηρίξουν τις προσπάθειες ανακούφισης και αποκατάστασης των πληγέντων. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματος τους, All Within My Hands, έκαναν δωρεές 50.000 δολαρίων στο North Valley Community Foundation και το ίδρυμα της πυροσβεστικής του Λος Άντζελες.

«Θα θέλαμε να σας ενθαρρύνουμε να μας βοηθήσετε να στηρίξουμε αυτούς που έχουν ανάγκη και τους διασώστες όπως μπορείτε, μέσω δωρεών σε χρήματα, μη ευπαθή τρόφιμα, είδη ρουχισμού και άλλες προμήθειες ή δίνοντας τον χρόνο σας εθελοντικά ή με την παροχή προσωρινής στέγασης. Ο,τιδήποτε, όσο μικρό και αν είναι, βοηθά» έγραψε το συγκρότημα στο Facebook.

Την περασμένη εβδομάδα πολλοί αστέρες της μουσικής, όπως οι Katy Perry, ο Rod Stewart και ο Neil Young, κατέκριναν δημόσια τον Αμερικάνο πρόεδρο, Donald Trump, για το «άκαρδο σχόλιό» του σε σχέση με τις φονικές πυρκαγιές. Σε μια ανάρτησή του στο Twitter ο Trump έκανε λόγο για «τόσο κακή» διαχείριση των δασών και απείλησε τις ομοσπονδιακές αρχές με περικοπές, εάν δεν υπάρξουν άμεσες βελτιώσεις.