To YouTube προσφέρει δωρεάν ταινίες για να προσελκύσει νέους συνδρομητές

the-terminator-legally-blonde-rocky
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Στη λίστα των 100 περίπου ταινιών συμπεριλαμβάνονται οι «Η εκδίκηση της ξανθιάς», «Ο Εξολοθρευτής» και «Ρόκι».

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά βήματα στην καταπολέμηση της πειρατείας, καθώς υπηρεσίες streaming όπως το Netflix και το Spotify έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλείς στους χρήστες του διαδικτύου. Παράλληλα λαμβάνονται μέτρα όπως της Επιτροπής για τη Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, η οποία διέταξε στους ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να διακόψουν την πρόσβαση σε μια σειρά ιστοσελίδων όπου «διευκολύνεται» η πειρατεία, όπως το Pirate Bay.

Όσοι λοιπόν δεν έχουν αποφασίσει να συμμορφωθούν ακόμα, θα μπορούν να απολαύσουν ορισμένες ταινίες εντελώς δωρεάν για να πεισθούν, μέσω YouTube. Σύμφωνα με άρθρο του Deadline, ο γίγαντας του video streaming έχει ανεβάσει περίπου 100 ταινίες, όπως το «Η εκδίκηση της ξανθιάς» με τη Reese Witherspoon, τον «Εξολοθρευτή» με τον Arnold Schwarzenegger και το «Ρόκι» με τον Sylvester Stallone, μεταξύ άλλων.

Shutterstock / Twin Design

Το Netflix παραμένει κυρίαρχο στον χώρο του video streaming, χάρη στις πολλές ποιοτικές πρωτότυπες παραγωγές και τον πλούσιο κατάλογο του που ανανεώνεται τακτικά.

To YouTube δεν έχει αποκαλύψει τη φύση των συμφωνιών με τα στούντιο, αλλά, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή διαχείρισης προϊόντων, Rohit Dhawan, θα βρεθεί τρόπος ώστε οι διαφημιζόμενες εταιρείες στην πλατφόρμα να μπορούν να γίνουν σπόνσορες συγκεκριμένων ταινιών. Έτσι οι χρήστες του YouTube θα μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν και αποκλειστικές ταινίες.

Αντίστοιχες κινήσεις έχουν κάνει και άλλες πλατφόρμες streaming για να προσελκύσουν συνδρομητές στις υπηρεσίες τους, όπως το Roku Channel, το Vudu και το Tubi. Στόχος τους είναι να ανταγωνιστούν τους πρωτοπόρους στον χώρο, όπως το Netxflix και Amazon, καθώς και τις επερχόμενες πλατφόρμες των Disney και Apple.