Ο συγγραφέας του «Trainspotting» ετοιμάζει προσωπικό dance άλμπουμ

irvine-welsh Nick Cunard
ΤΡΙΤΗ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

O Irvine Welsh θα αντιμετωπίσει τους «άχαρους» μουσικούς τού σήμερα με κλασική acid house

Ο Irvine Welsh αποκάλυψε τα σχέδιά του να κυκλοφορήσει ένα acid house άλμπουμ για να αντικρούσει τη σύγχρονη «άχαρη» μουσική. Ο σπουδαίος συγγραφέας δήλωσε στη Scottish Sun πως θέλει να πειραματιστεί λίγο με την dance μουσική, ενώ μάλιστα θα τραγουδήσει σε ορισμένα κομμάτια με γερμανική προφορά.

Όπως εξήγησε, η μουσική δεν θα αφορά τίποτα εξεζητημένο, αλλά θα είναι κλασσική acid house με όλα τα απαραίτητα swirling effects, deep basslines και χορευτικό groove. «Ελπίζω πως ο κόσμος θα κουνηθεί και θα χορέψει, χωρίς να ματώσουν τα αφτιά του» τόνισε ο Welsh, εκτιμώντας πως η μουσική του δεν θα κάνει τους ακροατές να «θέλουν να ξεγυμνωθούν μέχρι τη μέση, να τους τρέξουν τα σάλια και να χτυπάνε το κεφάλι τους στο πάτωμα».

Shutterstock

Στόχος της νέας του κυκλοφορίας είναι να λειτουργήσει ως αντίβαρο στους «άχαρους νέους καλλιτέχνες» που δημιουργούν dance μουσική στα σπίτια τους, αλλά δεν χορεύουν. Άγνωστο παραμένει πότε θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ του Σκοτσέζου συγγραφέα, αλλά ο ίδιος ανέφερε πως μετά το ταξίδι του στο Μαϊάμι το 2019 θα επιστρέψει στην Ευρώπη για μια σειρά εμφανίσεων.

Ο Welsh, ο οποίος έχει εμπειρία ως DJ, βρίσκεται σε περιοδεία για το τελευταίο του μυθιστόρημα με τίτλο «Dead Men’s Trousers», όπου παίζει πολλά από τα τραγούδια. Στο νέο βιβλίο εμφανίζονται ορισμένοι γνώριμοι χαρακτήρες, όπως ο Mark Renton του «Trainspotting» ο οποίος έχει ακολουθήσει την καριέρα μάνατζερ για DJ.