Ο Jim Carrey σκιτσάρει τον Donald Trump και εξηγεί

jim-carrey
ΤΡΙΤΗ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο κωμικός μουσικός επικρίνει με τον δικό του καυστικό και δημιουργικό τρόπο τις πολιτικές του Αμερικάνου προέδρου.

Οι εξελίξεις στην αμερικάνικη πολιτική δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους αστέρες του Χόλυγουντ, με πολλά μεγάλα ονόματα να εκφράζουν συστηματικά τη δυσαρέσκειά τους για τις πολιτικές του Donald Trump. Σε αντίθεση με τους συναδέλφους του που αρκούνται σε δηλώσεις, ο Jim Carrey αποφάσισε να εκφραστεί μέσω της τέχνης και άρχισε να αποτυπώνει την επικαιρότητα με ένα μοναδικό στυλ.

Πολλά από τα σκίτσα του Carrey δεν διακρίνονται ακριβώς για την λεπτότητά τους αφού σε ένα από αυτά ο Donald Trump απεικονίζεται ως κακιά μάγισσα του Οζ, περιτριγυρισμένη από ιπτάμενους πιθήκους του Vladimir Putin. Από την καυστική ματιά του ηθοποιού με καλλιτεχνικές ανησυχίες δεν έχουν ξεφύγει ούτε οι συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου, με τα σκίτσα να αποτελούν θέμα συζητήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον Τύπο.

Το Vulture προσέγγισε τον Carrey για να παρουσιάσει ορισμένα από τα αγαπημένα του σκίτσα στο πρόσφατο φεστιβάλ που διοργάνωσε. Σε ένα σκίτσο ο Trump εμφανίζεται να καρφώνει τα χέρια του Χριστού στον Τίμιο Σταυρό. «Σκέφτηκα πως με κάθε προσβλητική, προκλητική και εγωιστικά αυτάρεσκη λέξη που έχει πει είναι σαν να καρφώνει τον Χριστό στον Σταυρό. Ο Χριστιανισμός ποτέ δεν ήταν θέμα ηθικής, αλλά διατήρησης της εξουσίας» σχολίασε ο Carrey.

Για να γιορτάσει το Halloween ο Carrey ζωγράφισε τον Αμερικάνο πρόεδρο ως Κύκλωπα, σχολιάζοντας στην ανάρτησή του πως «ορισμένοι άνθρωποι δεν υποδύονται τα τέρατα». Μιλώντας στο Vulture Festival ο ηθοποιός εξήγησε πως «ο Trump είναι Κύκλωπας» και πως «αυτοί οι κύκλωπες είναι εγκληματίες», οπότε «οφείλουμε να ξεφορτωθούμε» τα μυθολογικά τέρατα.

Σε ένα από τα πιο «ευπαρουσίαστα» σκίτσα του, ο Carrey παρουσιάζει τον Trump και τον αντιπρόεδρο του, Mike Pence, ως αστροναύτες. Ο ηθοποιός είχε εμπνευστεί τη συγκεκριμένη καρικατούρα μετά την ανακοίνωση πρόθεσης δημιουργίας μιας διαστημικής στρατιωτικής μονάδας για την υπεράσπιση αμερικανικών συμφερόντων από τον Trump. «Δεν θα ήταν υπέροχο εάν οι δυο τους απλά εξαφανίζονταν;» αναρωτήθηκε ο Carrey.