Ένας μυστήριος φόνος από το 1908 ενέπνευσε την υπόθεση του «Twin Peaks»

twin-peaks-laura-palmer
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η ιστορία της «πραγματικής» Laura Palmer θα ερευνηθεί σε ένα νέο βιβλίο και μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ.

Με όλα τα περίεργα και φανταστικά που συμβαίνουν στο «Twin Peaks», είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς πως η υπόθεση της τηλεοπτικής σειράς είναι βασισμένη σε έναν πραγματικό φόνο. Η ιστορία της Hazel Drew, της «πραγματικής» Laura Palmer, θα εξεταστεί σε ένα νέο βιβλίο και μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ από την Part2 Pictures.

Το βιβλίο που τιτλοφορείται «Blonde, Beautiful and Dead» των David Bushman και Mark Gives εξετάζει τον φόνο της Drew στο Σαντ Λέικ της Νέας Υόρκης, γενέτειρα της Betty Calhoun, της γιαγιάς του συνδημιουργού της τηλεοπτικής σειράς, Mark Frost. Όταν ήταν μικρός, η Calhoun του έλεγε ιστορίες για την Drew, η οποία είχε βρεθεί νεκρή μέσα στη λίμνη Τίαλ. Όπως και στην περίπτωση της Palmer, η Drew φέρεται να ζούσε διπλή ζωή με πολλούς εραστές.

Όπως η Hazel Drew, έτσι και η Laura Palmer βρέθηκε νεκρή σε μια λίμνη.

Ο Frost θα προλογίσει το βιβλίο, όπου εξηγεί πως οι ιστορίες της γιαγιάς του για τον μυστήριο φόνο αποτυπώθηκαν στη μνήμη του για δεκαετίες και πόσο σημαντικές υπήρξαν στη δημιουργία της κεντρικής ιστορίας του «Twin Peaks» με τον Lynch. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Part2 Pictures, το βιβλίο στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη ως μίνι σειρά ντοκιμαντέρ.

«Αυτή είναι μια από εκείνες τις ιστορίες που μπορείς να δεις και να νιώσεις τη στιγμή που την ακούς. Έχει όλη την αίσθηση και τις ανατροπές του “Twin Peaks” αλλά και όλη την ομορφιά που προκύπτει από το ότι αφορά ένα πραγματικό έγκλημα με μια σύγχρονη έρευνα που εκτυλίσσεται παράλληλα με τα γεγονότα στο παρελθόν» σχολίασε ο David Shadrack Smith της Part2.