Σατανικός συμβιβασμός για τη «Sabrina»

the-chilling-adventures-of-sabrina
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το άγαλμα του τραγόμορφου δαίμονα, Μπαφομέτ, στο reboot έβαλε το Netflix και την Warner Brothers σε δικαστικούς μπελάδες.

Οι παραγωγοί του «Chilling Adventures Of Sabrina» και ο Σατανικός Ναός ήρθαν σε συμβιβασμό μετά τη μήνυση που κατατέθηκε πριν από δύο εβδομάδες με αφορμή τη χρήση ενός αγάλματος. Η μη θεϊστική θρησκευτική και πολιτική οργάνωση αξίωνε 150 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση από το Netflix και την Warner Brothers λόγω της χρήσης ενός αγάλματος του Μπαφομέτ στην τηλεοπτική σειρά τρόμου.

Netflix

Το συγκεκριμένο άγαλμα που εμφανίστηκε σε τέσσερα επεισόδια της σειράς φέρει πολλές ομοιότητες με αυτό που χρησιμοποιεί ο Σατανικός Ναός.

Σύμφωνα με την μήνυση που είχε καταθέσει ο Σατανικός Ναός, οι παραγωγοί χρησιμοποίησαν ένα άγαλμα με πολλές ομοιότητες με ένα δικό τους σύμβολο σε τέσσερα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς. Παράλληλα, οι ενάγοντες τόνισαν πως η χρήση του αγάλματος στη σειρά προωθεί το στερεότυπο πως ο Μπαφομέτ συμβολίζει το «κακό».

H Warner Brothers επιβεβαίωσε την είδηση, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει. Ο δικηγόρος του Σατανικού Ναού δήλωσε στο Hollywood Reporter πως η μήνυση «διευθετήθηκε φιλικά», και πως «τα μοναδικά στοιχεία του αγάλματος του Μπαφομέτ του Σατανικού Ναού θα αναγνωριστούν στους τίτλους των επεισοδίων που ήδη έχουν γυριστεί». Ο δικηγόρος συμπλήρωσε πως οι υπόλοιποι όροι του συμβιβασμού υπόκεινται σε συμφωνία εμπιστευτικότητας.