Η St. Vincent διασκευάζει Lou Reed

st-vincent-annie-clark Christian Bertrand
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια πρόσφατα κυκλοφόρησε μια νέα εκδοχή του «Masseducation» με λιτές εκτελέσεις.

Η συναυλία της St. Vincent στη Νέα Υόρκη την περασμένη Τρίτη έκρυβε πολλές εκπλήξεις, ανάμεσα στις οποίες ήταν και συγκινητική διασκευή του «Perfect Day» του Lou Reed. Η Annie Clark, όπως είναι το πραγματικό όνομά της, τραγούδησε το κλασσικό κομμάτι με τον Thomas «Doveman» Barlett στο πιάνο.

Δείτε τη διασκευή της St. Vincent

Η διασκευή που ερμήνευσε η Clark με τον Barlett πάνω σε μια λιτή, μαύρη σκηνή ήταν ένα από τα highlight της βραδιάς. H συναυλία έγινε στο πλαίσιο προώθησης του νέου άλμπουμ της St. Vincent με τίτλο «MassEducation», το οποίο περιλαμβάνει minimal acoustic εκδοχές των τραγουδιών του πέμπτου της άλμπουμ, «Massedution».

Το «Perfect Day» συμπεριλαμβάνεται στο «Transformer» του Lou Reed του 1972 και κυκλοφόρησε ως single με το «Walk On The Wild Side». Το τραγούδι απέκτησε ξανά δημοσιότητα χάρη στο soundtrack της ταινίας «Trainspotting» του Danny Boyle, ενώ την επόμενη χρονιά διασκευάστηκε από ένα all-star καστ τραγουδιστών στο πλαίσιο του τηλεμαραθώνιου «Children In Need» του BBC One και βρέθηκε στην κορυφή των βρετανικών charts.