Aπό πότε ο Μίκυ Μάους περπατάει στην πασαρέλα;

27mossmickeymouse0905a
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Aπό τότε που το διασημότερο ποντίκι στον κόσμο αποφάσισε να φορέσει λευκό και μαύρο τι-σερτ και να πρωταγωνιστήσει σε αφίσες σε παιδικά δωμάτια, σε λευκώματα, ακόμη και τζιν μπουφάν…

Είναι πολύ χαριτωμένος. Και εξαιρετικά φωτογενής. Και ειδικά τη σεζόν που διανύουμε, ο Μίκυ Μάους μοιάζει να ζει και να κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Όχι ότι και στο παρελθόν δεν έπαιζε παντού.

Γιατί αν ανατρέξουμε σε φωτογραφίες του χθες θα συναντήσουμε την Twiggy και τον Lenny Kravitz, την Demi Moore και την Pat Cleveland, ακόμη και τον Michael Jackson και την Kate Moss, να εμφανίζονται σε φωτογραφήσεις, συναυλίες, καθημερινές στιγμές με τον αγαπημένο τους ήρωα στα ρούχα τους.

Και κάπως έτσι ο Μίκυ Μάους έγινε μόδα. Φέτος, που το διάσημο ποντίκι γίνεται 90 χρονών (και ας μην του φαίνεται), σχεδιαστές και brands μοιάζουν να έχουν εμμονή με τα αυτιά του, τη μύτη και την ουρά του.

Ένα κλασικό καρτούν που εξελίχτηκε σε είδωλο της μόδας και του στιλ. Κι ας ξεκίνησε την ιστορία του το 1928. Δεκαετίες μετά, παραμένει ένα ίνδαλμα για μοντέλα, ηθοποιούς, σχεδιαστές μόδας, ποπ και ροκ τραγουδιστές.

Μας αρέσει η μόδα που έχει ως πρωταγωνιστή τον Μίκυ Μάους γιατί θυμόμαστε τα παιδικά μας χρόνια, είναι ένας ήρωας που όλοι αγαπάμε, δεν μας πρόδωσε ποτέ, είναι αναγνωρίσιμος από όλους χωρίς όμως να τον βαριόμαστε ποτέ.

Αλλά και ιστορικοί οίκοι μόδας, όπως ο οίκος Gucci και παράλληλα ο Marc Jacobs για την προσωπική του επωνυμία και αρκετά πιο πρόσφατα, ο Jeremy Scott για τη συνεργασία του με τον οίκο Moschino με την H&M, φαίνεται ότι τρέφουν εμμονές με την φιγούρα με τα μαύρα αυτιά-καπέλο.

Αν λοιπόν γυναίκες όπως η Penelope Cruz και η Rihanna αναζητούν τον…δικό τους Μίκυ σε μπλούζες, τζάκετ, φορέματα, καπέλα, τσάντες, τότε μήπως θα πρέπει κι εμείς να του ευχηθούμε χρόνια πολλά με τον δικό μας τρόπο;

Aν δεν θέλουμε να μπούμε στον κόπο να ψάξουμε στο Ίντερνετ ή στα μαγαζιά, μπορούμε πάντα να τυπώσουμε τη δική μας εκδοχή. Τι θα λέγατε να φτιάξουμε ένα ντένιμ τζάκετ και να τυπώσουμε τον Μίκυ Μάους στην πλάτη; Aν στη συνέχεια θέλουμε να κεντήσουμε τα αυτιά του ή να βάλουμε γούνα σε σημεία για να γίνει και…ανάγλυφος, κι αυτό γίνεται. Fantasia. Με πρωταγωνιστή τον Mickey Mouse, φυσικά.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com