Νέο όνομα, δίσκος και φιλανθρωπική δράση από τους Coldplay

los-unidades
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Οι Βρετανοί ροκάδες συνεργάζονται με τους Pharrell Williams, David Guetta και Jozzy για να καταπολεμήσουν τη φτώχεια.

Την περασμένη εβδομάδα η Parlophone ανακοίνωσε πως υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με ένα νέο συγκρότημα, τους Los Unidades, χωρίς όμως να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους. Οπαδοί των Coldplay όμως πρόσεξαν πως οι σκοτεινές και επεξεργασμένες φιγούρες των Los Unidades στην φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε ήταν κάπως γνώριμες, δίνοντας τροφή σε πολλές φήμες.

Τελικά όπως αποδείχτηκε πως οι Los Unidades είναι τελικά οι Coldplay, αφού σύμφωνα με τη σελίδα θαυμαστών, ColdplayXtra, νομικά έγγραφα αναφέρουν πως τα ιδρυτικά μέλη του αινιγματικού νέου συγκροτήματος είναι οι Chris Martin, Jon Buckland, Guy Berryman και Will Champion, δηλαδή όλα τα μέλη των Coldplay. Η είδηση ήρθε μετά από πρόσφατη συνέντευξη του φίλου και συνεργάτη των Coldplay, Mat Whitecross, ο οποίος είχε κάνει λόγο για έναν νέο δίσκο με πειραματικές διαθέσεις.

Το πρώτο τραγούδι από το «Global Citizen EP1» των Los Unidades που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι το «E-Lo» με συμμετοχή των Pharrell Williams και Jozzy. Η πρώτη κυκλοφορία του «νέου» σχήματος που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και συμμετοχές από Stormzy, David Guetta, Danny Ocean και Wizkid, μεταξύ άλλων, θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου.

Ακούστε το «E-Lo» των Los Unidades με συμμετοχή του Pharrell Williams

REX/Shutterstock / Richard Isaac

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα στηρίξουν τις ενέργειες της φιλανθρωπικής οργάνωσης Global Citizen η οποία αποσκοπεί να δώσει τέλος στη φτώχεια και να βελτιώσει τις συνθήκες σε ζητήματα ισότητας των φύλων, εκπαίδευσης, ύδρευσης και αποχέτευσης.