Με τη Madeleine Peyroux τα Χριστούγεννα θα είναι τζαζ

madeleine-peyroux
ΤΡΙΤΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η διάδοχος της Billie Holiday, της Edith Piaf και της Ella Ftitzgerald τραγουδά στην Αθήνα και μας εξηγεί γιατί η τζαζ είναι η γλώσσα των συναισθημάτων.

Η Billie Holiday του σήμερα, μία από τις κορυφαίες σύγχρονες φωνές της jazz, η Madeleine Peyroux (Μαντλέν Πεϊρού), που σε όλες τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της στην Ελλάδα έχει εισπράξει αποθεωτική υποδοχή από κοινό και κριτικούς, επιστρέφει στην Αθήνα για μια τζαζ χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Christmas Theater. Θα παρουσιάσει τραγούδια από το νέο της άλμπουμ, Anthem, αλλά και τα αγαπημένα τραγούδια από όλη την καλλιτεχνική της πορεία.

Η Madeleine Peyroux είναι από τις σύγχρονες γυναικείες φωνές που ακολουθούν το ύφος των μεγάλων κυριών της jazz της δεκαετίας του '30. Μαγεύτηκε και ακολούθησε το ερμηνευτικό τους στυλ από πολύ μικρή. Γεννήθηκε στην Αμερική, περιπλανήθηκε στο Μπρούκλιν και στην Καλιφόρνια και στα 13 της μετακόμισε με τη μητέρα της στο Παρίσι.

Στα 15 παράτησε το σχολείο για να ακολουθήσει μια μπάντα μουσικών του δρόμου στα στενά του Quartier Latin. Μαζί τους έμαθε «να αγαπά την αντήχηση της φωνής της στα σοκάκια του Παρισιού». Και «ψήθηκε» στα jazz και blues κομμάτια της Billie Holiday που τόσο αγαπούσε, ώστε η χροιά της φωνής της και η εκφορά των λέξεων να θυμίζουν το ίνδαλμά της.

Η Peyroux τραγούδησε τα τραγούδια της Lady Day, της Bessie Smith ή της Patsy Cline με τόσο πειστικό και εκφραστικό τρόπο, που σχεδόν τα έκανε δικά της. Στο «Careless love» ερμήνευσε Leonard Cohen, Bob Dylan, Hank Williams και Elliott Smith εντυπωσιάζοντας τους πάντες και δείχνοντας έτσι ότι η «παλιά» τζαζ και τα μπλουζ βρήκαν ένα ευρύτερο και νεότερο ακροατήριο. Λίγο αργότερα έδωσε το δικό της στίγμα και ως τραγουδοποιός αποδεικνύοντας σε όλους ότι η ενασχόλησή της με τη μουσική δεν έχει να κάνει μόνο με την αγάπη της για το ρετρό.

Φέτος, την ζούμε από κοντά σε μια μεγάλη συναυλία λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Info
Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στις 21.00
Christmas Theater
Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου
 
Τιμές εισιτηρίων
Πλατεία (Θεατρικά καθίσματα)
Vip ζώνη: κανονικό 58 ευρώ
Α ζώνη: κανονικό 48 ευρώ
Β ζώνη: κανονικό 40 ευρώ
Κερκίδα (Καθίσματα κερκίδας)
Γ ζώνη: κανονικό 30 ευρώ, φοιτητικό - ανέργων: 25 ευρώ
Δ ζώνη: κανονικό 25 ΕΥΡΩ, φοιτητικό - ανέργων: 20 ευρώ
Ε ζώνη: κανονικό 20 ΕΥΡΩ, φοιτητικό - ανέργων: 15 ευρώ
 
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες 211 77 01 700
Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, www.christmastheater.gr 211 77 01 700