Ταινίες της εβδομάδας (6/12/2018)

the-front-runner
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο χειμερινός Δεκέμβριος μας υποδέχεται με πλούσιες κινηματογραφικός επιλογές για όλα τα γούστα.

«Ο Υποψήφιος» (The Front Runner)
Η ταινία ακολουθεί την άνοδο και την πτώση του γερουσιαστή Gary Hart, που κατάφερε να κερδίσει την εύνοια των νεαρής ηλικίας ψηφοφόρων και θεωρούνταν εκείνος που προπορευόταν στη διεκδίκηση της προεδρίας των Δημοκρατικών πίσω στο 1988. Μέχρι που η καμπάνια του στιγματίστηκε από μια εξωσυζυγική σεξουαλική περιπέτεια με την Donna Rice. Εκεί είναι που τόσο η πολιτική, όσο και η κίτρινη δημοσιογραφία «ενώθηκαν» για πρώτη φορά, με τον Hart να βγαίνει τελικά εκτός κούρσας.
Σκηνοθεσία: Jason Reitman, Σενάριο: Matt Bai, Jay Carson και Jason Reitman, Ερμηνεύουν: Hugh Jackman, Vera Farmiga, J.K. Simmons και Alfred Molina.

«Kursk: Η Τελευταία Αποστολή» (Kursk)
Η ταινία εμπνέεται από την αξέχαστη αληθινή ιστορία του K-141 KURSK, ενός ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου που βυθίστηκε στον πυθμένα της θάλασσας του Μπάρεντς, τον Αύγουστο του 2000. Επρόκειτο για μια απλή ναυτική άσκηση που όμως είχε τραγική κατάληξη, με τη ρωσική κυβέρνηση να αρνείται - για πέντε μέρες - τη βοήθεια από τις ξένες κυβερνήσεις, προτού τελικά συμφωνήσει να δεχθεί τη συνδρομή της βρετανικής και της νορβηγικής κυβέρνησης.
Σκηνοθεσία: Thomas Vinterberg, Σενάριο: Robert Rodat, Ερμηνεύουν: Léa Seydoux, Colin Firth, Matthias Schoenaerts και Michael Nyqvist.

«Ο Γκριντς» (The Grinch)
Ενας κυνικός γκρινιάρης, ο Γκριντς, αποφασίζει να εκδικηθεί το πνεύμα των ημερών, να κλέψει τα Χριστούγεννα και να τα εξαφανίσει μια για πάντα.Δεν φαντάζεται όμως ότι η καρδιά του θα γλυκάνει και τα σχέδια του θα ανατραπούν εξαιτίας του γενναιόδωρου πνεύματος ενός μικρού κοριτσιού.
Σκηνοθεσία: Yarrow Cheney και Scott Mosier, Σενάριο: Michael LeSieur, Ερμηνεύουν: Γιώργος Καπουτζίδης και Έφη Παπαθεοδώρου.

«Προσευχήσου Πριν Πεθάνεις» (A Prayer Before Dawn)
Βασισμένη στο ομώνυμο best seller, η ταινία αφηγείται την απίστευτη αληθινή ιστορία του Βρετανού Μπίλι Μουρ, ενός νεαρού μποξέρ που οδηγείται σε μια από τις πιο κακόφημες φυλακές της Ταϊλάνδης. Αρνούμενος να πεθάνει στη φυλακή, ο Μπίλι θα αρχίσει να εκπαιδεύεται στη φονική πολεμική τέχνη Μουάι Τάι, μια διαδικασία που θα τον κάνει να ανακαλύψει την έννοια της φιλίας, σε ένα απίστευτο ταξίδι προς τη λύτρωση.
Σκηνοθεσία: Jean-Stéphane Sauvaire, Σενάριο: Jonathan Hirschbein και Nick Saltrese, Ερμηνεύουν: Joe Cole, Pornchanok Mabklang, Vithaya Pansringarm και Panya Yimmumphai.

«Το πάρκο του τρόμου» (Hell Fest)
Η Νάταλι είναι φοιτήτρια και επισκέπτεται την παιδική της φίλη Μπρουκ και την συγκάτοικο της Τέιλορ. Αν ήταν μια οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου τα κορίτσια θα περνούσαν τον χρόνο τους ανάμεσα σε συναυλίες και bar, είναι όμως Halloween , που σημαίνει ότι όπως όλοι θα πάνε στο «Πάρκο του Τρόμου», ένα περιοδεύον Luna Park με τρενάκια του Τρόμου, και ένα σωρό άλλες τρομακτικές δραστηριότητες. Κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμος επισκέπτεται το πάρκο για να ζήσει καλά σκηνοθετημένες τρομακτικές εμπειρίες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Όμως ανάμεσα στο ενθουσιώδες κοινό υπάρχει ένας επισκέπτης που έχει έρθει στο πάρκο για να διασκεδάσει αλλά για να κυνηγήσει. Ενώ ο κόσμος τον αντιμετωπίζει σαν μια ακόμα ατραξιόν του Πάρκου κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι στην πραγματικότητα έχουν μπροστά τους έναν εφιάλτη.
Σκηνοθεσία: Gregory Plotkin, Σενάριο: Seth M. Sherwood, Blair Butler, William Penick, Christopher Sey και Akela Cooper, Ερμηνεύουν: Amy Forsyth, Reign Edwards, Bex Taylor-Klaus και Christian James.

«Φονικές Μηχανές» (Mortal Engines)
Χιλιάδες χρόνια μετά την καταστροφή του πολιτισμού από ένα κατακλυσμιαίο γεγονός, η ανθρωπότητα έχει προσαρμοστεί και ένας νέος τρόπος ζωής έχει αναπτυχθεί. Γιγαντιαίες, κινούμενες πόλεις περιφέρονται, τώρα, στη Γη, κατασπαράζοντας, αδίστακτα, μικρότερες πόλεις. Ο Τομ Νάτσγουορθι που κατάγεται από ένα Κατώτερο Στρώμα της ένδοξης πόλης του Λονδίνου προσπαθεί να παλέψει γα την επιβίωσή του αφού συναντά την επικίνδυνη φυγά Χέστερ Σο.
Σκηνοθεσία: Christian Rivers, Σενάριο: Peter Jackson, Philippa Boyens και Fran Walsh, Ερμηνεύουν: Hera Hilmar, Hugo Weaving, Jihae και Robert Sheehan.

«Κλέφτες Καταστημάτων» (Manbiki kazoku)
Μετά από μια εξόρμηση για άλλη μια μικροκλοπή, ο Οσάμου και ο γιος του συναντούν ένα μικρό κορίτσι μέσα στο κρύο. Στην αρχή διστακτική να αφήσουν το κορίτσι να μείνει μαζί τους, η σύζυγος του Οσάμου συμφωνεί να αναλάβουν τη φροντίδα της αφού καταλαβαίνει ότι έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες. Αν και η οικογένεια είναι φτωχή, ίσα-ίσα τα βγάζουν πέρα με τις δουλειές τους και τις μικροκλοπές, μοιάζουν να ζουν ευτυχισμένοι μαζί, μέχρι που ένα απρόβλεπτο γεγονός αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και βάζει σε κίνδυνο τους δεσμούς που τους ενώνουν.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Hirokazu Koreeda, Ερμηνεύουν: Lily Franky, Sakura Andô, Mayu Matsuoka και Jyo Kairi.

«Ο κόσμος σου ανήκει» (Le monde est à toi)
Ένας μικρέμπορας ονειρεύεται μεγάλη ζωή, αλλά δεν το αντέχει η τσέπη του. Για να ξεφύγει, πρέπει να δεχτεί μια τελευταία δουλειά που αφορά την Ισπανία, τα ναρκωτικά, τους Illuminati και την ανυπόφορη μητέρα του.
Σκηνοθεσία: Romain Gavras, Σενάριο: Karim Boukercha, Noé Debré και Romain Gavras, Ερμηνεύουν: Karim Leklou, Isabelle Adjani, Vincent Cassel και Oulaya Amamra.

«Το βλέμμα του Όρσον Γουέλς» (The Eyes of Orson Welles)
Όταν η κόρη του Όρσον Γουέλς αποφασίζει να φέρει για πρώτη φορά στο φως τα αρχεία του πατέρα της, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες συγχρόνους ντοκιμαντεριστές, δέχεται την πρόκληση να προσεγγίσει τον δημιουργό μέσα από πτυχές που μας ήταν άγνωστες μέχρι πρότινος. Στην πορεία καταλήγει σε λατρευτικό φόρο τιμής που εισχωρεί στο μυαλό μιας ιδιοφυίας και καταφέρνει να μας πείσει να τον αντικρίσουμε με αλλά μάτια.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Mark Cousins.