Τα «Φιλαράκια» κόστισαν 100 εκατομμύρια δολάρια στο Netflix

friends
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η Warner Bros θα λανσάρει τη δική της ανταγωνιστική πλατφόρμα streaming μέσα στο 2019, στα χνάρια των Disney και Apple.

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησαν φήμες πως η πολυαγαπημένη τηλεοπτική σειρά «Τα φιλαράκια» θα φύγει από την πλατφόρμα του Netflix το 2019. Τελικά όμως αποδείχτηκε πως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας, αφού εκπρόσωπος της πλατφόρμας streaming ξεκαθάρισε (με μια δόση χιούμορ) πως η σειρά «δεν θα πάει πουθενά».

NBC

Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα που ακολούθησαν, το Netflix πλήρωσε αδρά την WarnerMedia για να διατηρήσει τα «Φιλαράκια» στον κατάλογό του, με το ποσό να υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι πρότινος το Netflix πλήρωνε περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια για τη σειρά, οπότε η αύξηση είναι δραματική.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσο θα συνεχιστεί η συνεργασία του Netflix με την Warner, αφού το στούντιο του Χόλυγουντ έχει στόχο να λανσάρει τη δική του ανταγωνιστική πλατφόρμα streaming μέσα στο 2019, όπως σκοπεύουν να πράξουν αντίστοιχα η Disney και Apple. Έτσι λοιπόν σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάποια φόρμουλα «συνιδιοκτησίας» μεταξύ των δύο υπηρεσιών, η σειρά λογικά θα μεταφερθεί μελλοντικά στη νέα πλατφόρμα.