Ο Sean Penn ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία του Jamal Khashoggi στην Τουρκία

sea-penn
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο χολιγουντιανός αστέρας ξεκίνησε γυρίσματα έξω από τον προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η αποτρόπαια δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Jamal Khashoggi, θα αποτελέσει το θέμα ενός ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει ο Sean Penn. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός εθεάθη έξω από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου.

Shutterstock / Denis Makarenko

Σύμφωνα με το BBC Turkey, ο Penn συνοδευόταν από περίπου δέκα ανθρώπους, μέλη της προσωπικής ασφάλειάς του και ένα συνεργείο. Ο 58χρονος ηθοποιός, ο οποίος συχνά τοποθετείται δημόσια για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, θα συνεχίσει να εργάζεται με το συνεργείο στην περιοχή.

Shutterstock

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έχουν συλλάβει 21 ανθρώπους για τον φόνο του Khashoggi, με τους πέντε να αντιμετωπίζουν την θανατική ποινή. Η Τουρκία από την πλευρά της έχει ζητήσει την έκδοση όλων την υπόπτων στην υπόθεση, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται δύο στενοί συνεργάτες του πρίγκιπα Mohammed bin Salman.

AP / Emrah Gurel

Ο Khashoggi ήταν σφοδρός επικριτής της σαουδαραβικής κυβέρνησης και ο θάνατός του προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και διαδηλώσεις. Αρχικά, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ισχυρίστηκαν πως ο δημοσιογράφος ζούσε, καθώς όμως άρχισαν να διαρρέουν οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου του Khashoggi, παραδέχτηκαν πως έχει πεθάνει, κατηγορώντας μια ομάδα πρακτόρων που λειτούργησε ανεξάρτητα.