Σαμπάνια: γνωρίζουμε την επιστήμη πίσω από τις φυσαλίδες

sampania
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η σαμπάνια είναι το θέμα και της φετινής εορταστικής Wine Plus Tasting στο The Met Hotel της Θεσσαλονίκης.

Η σαμπάνια είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κρασί και η Champagne (Καμπανία) μια φανταστική αμπελουργική ζώνη, η οποία παρά τον έντονο ανταγωνισμό από τα άλλα αφρώδη κρασιά συνεχίζει να εξελίσσεται, να ανανεώνεται και να προχωρά με μεγάλα βήματα στο μέλλον.

Γι’ αυτό και η Wine Plus επιλέγει και φέτος να αναλύσει το αγαπημένο αφρώδες στο πλαίσιο του Wine Plus Tasting με τίτλο «Champagne. Η επιστήμη πίσω από τις φυσαλίδες - 2018» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, 20:00 – 22:30 στο The Met Hotel της Θεσσαλονίκης, για όσους βρίσκονται στην συμπρωτεύουσα.

Terroir, crus, οίκοι σύμβολα, στατιστικά στοιχεία και προβλέψεις: ετοιμαστείτε να περιπλανηθείτε νοητά σε αμπελώνες και θρυλικές υπόγειες κάβες αποκωδικοποιώντας όλες τις νέες τάσεις.

Photographer: Nick Rees

Brut ή Extra Brut, Millésimé (V) ή Non Millésimé (N.V): θα ανακαλύψετε την «επιστήμη» που κρύβεται πίσω από τις φίνες φυσαλίδες διερευνώντας τον ρόλο του χαρμανιάσματος στη διαμόρφωση της τελικής γεύσης.

Και, φυσικά, θα δοκιμάσετε 9 ετικέτες, από καταπληκτικές λευκές, σπάνιες blanc de noirs και ροζέ non millésimés έως συγκλονιστικές millésimés. Θα ανανεώσετε τους δεσμούς σας με τα φημισμένα σπίτια και θα κάνετε μια πρώτη γνωριμία με ανερχόμενα αστέρια στο στερέωμα των φυσαλίδων. 

Στο πλαίσιο της βραδιάς, θα ανακαλύψετε τι κρύβεται πίσω από τις φίνες φυσαλίδες των: 

  • NICOLAS FEUILLATTE Sélection Brut N.V.
  • DEUTZ Brut N.V.
  • GOSSET Extra Brut
  • BERECHE & FILS Brut Reserve 
  • BILLECART SALMON Blanc de Blancs


Info
Wine Plus Tasting
The Met Hotel
26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη
Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, 20:00 – 22:30