Η Faye Dunaway επιστρέφει στο σανίδι ως Katherine Hepburn

faye-dunaway-katharine-hepburn
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η ανανεωμένη παράσταση «Tea at Five» θα ανέβει στο Μπρόντγουεϊ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μετά από 37 χρόνια απουσίας, η Faye Dunaway επιστρέφει στο Μπρόντγουεϊ για να ερμηνεύσει τον ρόλο της θρυλικής Katharine Hepburn στην παράσταση «Tea at Five» που έγραψε ο Matthew Lombardo το 2002. Σκηνοθέτης της παράστασης θα είναι ο John Tillinger, ενώ, σύμφωνα με άρθρο του Hollywood Reporter, ο συγγραφέας του πρωτότυπο έργου έχει «ανανεώσει» το σενάριο για τις ανάγκες της νέας παραγωγής, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες.

Το «Tea at Five» είναι βασισμένο στην αυτοβιογραφία της Hepburn, «Me: Stories of My Life», όπου κάνει έναν απολογισμό της καριέρας της και της σχέσης της με τον Spencer Tracy. Η παράσταση ανέβηκε με την Kate Mulgrew στον πρωταγωνιστικό ρόλο το 2002 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

BEI/Shutterstock / Jim Smeal

Η παράσταση ξεκινά στο σπίτι της χολιγουντιανής σταρ το 1938, όταν και χαρακτηρίστηκε «δηλητήριο των box office» λόγω μιας σειράς αποτυχιών στα ταμεία, με την ηθοποιό να μιλά για τα παιδικά χρόνια, την παιδεία και τα πρώτα βήματά της στον χώρο του θεάματος Το δεύτερο μέρος της παράστασης μας μεταφέρει στο 1983, όταν η Hepburn τραυματίστηκε σε ένα αυτοκινητικό δυστύχημα. Εκεί η θρυλική ηθοποιός αναφέρεται στους θριάμβους στην καριέρα της και τη σχέση της με τον Spencer Tracy που έληξε άδοξα.

Η Dunaway έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ το 1962 στο «A Man for All Seasons» του Robert Bolt. Στη συνέχεια, το 1964, o εμβληματικός σκηνοθέτης και παραγωγός Elia Kazan της έδωσε ρόλους σε τρεις παραγωγές, το «After the Fall» του Arthur Miller, το «But for Whom Charlie» του S.N. Behrman και το «The Changeling» των Thomas Middleton και William Rowley. Τελευταία της εμφάνιση στο σανίδι του Μπρόντγουεϊ ήταν στο «The Curse of an Aching Heart» του William Alfred το 1982.