Γιατί πρέπει η νέα χρονιά να σας βρει με ρόδι

rodi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Μπορεί να ανήκει στα παραδοσιακά έθιμα της χώρας το να σπάσουμε το ρόδι με το νέο χρόνο για γούρι, αλλά εμείς θα σας προτείναμε να το βάλετε στη σαλάτα σας, να πιείτε το χυμό του ή να το απολαύσετε σκέτο για να είστε σίγουροι ότι η νέα χρονιά και οι επόμενες θα σας εξασφαλίσουν υγεία.

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη K, A, E, φυλλικό οξύ, αλλά και σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, που σημαίνει ότι τα οφέλη του δεν μπορεί παρά να είναι πολλά.

  • Ο πιο σημαντικός του ρόλος είναι ότι τονώνει το ανοσοποιητικό, καθώς η βιταμίνη C που περιέχει φτάνει έως και το 40% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Αυτό σημαίνει καλή άμυνα του οργανισμού και προστασία από κρυολόγημα, ιώσεις κ.ο.κ.
  • Λόγω του ότι δρα ευεργετικά στην κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνει τη στύση κα τα προβλήματα δυσλειτουργίας που προκύπτουν, προωθώντας μια καλύτερη σεξουαλική ζωή.
  • Ένας πολύ σημαντικός του ρόλος είναι και η καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, καθώς το ρόδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Αυτό σημαίνει ότι μειώνει τους ρυθμούς γήρανσης του οργανισμού, κρατά σοβαρές παθήσεις μακριά και ταυτόχρονα κάνει καλό στο δέρμα και την εμφάνιση. Είναι, επίσης, αντιφλεγμονώδες. 
  • Οι φυτικές του ίνες ευνοούν την υγεία του εντέρου, ενώ βοηθούν και στη δίαιτα, κρατώντας την πείνα μακριά αφού προκαλούν κορεσμό για περισσότερη ώρα. 
  • Ωφελεί την καρδιά σας, μειώνοντας τα επίπεδα της ολικής, αλλά και της «κακής» LDL χοληστερίνης, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην υγεία των αιμοφόρων αγγείων και την ισορροπία της αρτηριακής πίεσης