Μια πριγκίπισσα στα βραβεία μόδας

givenchy-2
ΤΡΙΤΗ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να διαφημίσεις τα βραβεία μόδας από το να φέρεις στη σκηνή την πιο περιζήτητη γυναίκα σήμερα στην Αγγλία; Και μάλιστα σε ενδιαφέρουσα; Oι Βρετανοί, λίγο πριν το Brexit, στήνουν την πιο πρωτότυπη πασαρέλα της χρονιάς.

Μέσα σε λίγα λεπτά το Instagram είχε σχεδόν ταυτόχρονα γίνει… μαύρο. Ο λόγος; Το απόλυτο ίνδαλμα της μόδας, η Δούκισσα του Sussex, εμφανίστηκε στο Royal Albert Hall, για να τιμήσει με την παρουσία της, την Βρετανίδα σχεδιάστρια της χρονιάς, Claire Waight Keller, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Givenchy, που έγραψε ιστορία, σχεδιάζοντας το νυφικό της πιο φωτογενούς πριγκίπισσας της Αγγλίας.

Η Meghan Markle ξέρει να παίζει τον ρόλο της μέχρι τέλους. Εμφανίστηκε στη σκηνή του Royal Albert Hall, για να παραλάβει το βραβείο από την Rosamund Pike και να το δώσει στην σχεδιάστρια του οίκου Givenchy, και ω τι έκπληξη, όλες φορούσαν Givenchy.

Και ξαφνικά όλοι οι λογαριασμοί της μόδας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, από το έγκυρο WWD μέχρι όλες τις εκδόσεις της Vogue, αναγνωρίσιμα πρόσωπα του στιλ όπως η Carine Roitfeld και ο Hamish Bowles αλλά και η Suzy Menkes, θέλησαν να μοιραστούν με το …κοινό τους τη στιγμή, και να ανεβάσουν φωτογραφίες και βίντεο σαν ντοκουμέντο.

Τι κρατάμε; Πως μια γυναίκα, λαμπερή, γεμάτη αυτοπεποίθηση, έγκυος, ευτυχισμένη, μπορεί να αναδείξει ένα ασύμμετρο μαύρο φόρεμα, με τα μαλλιά πιασμένα πίσω κότσο, χωρίστρα στη μέση, βαμμένη άβαφη, χωρίς ψεύτικες βλεφαρίδες και extensions (αρκετές υποχωρήσεις δεν έχει κάνει το παλάτι;), με χρυσά βραχιόλια στο ένα χέρι, και την κάρτα με τις πληροφορίες για την απονομή, σαν το τέλειο αξεσουάρ για να κρύβει και να αναδεικνύει την φουσκωμένη της κοιλιά.

Κι εκεί που όλοι ασχολούνται με τα αμερικάνικα βραβεία μόδας, με το Met Gala, και τις μητροπόλεις της μόδας, έγινε το θαύμα. Αρκεί μια Meghan για να φέρει την …άνοιξη; Έγινε η αρχή. Και να που η Δούκισσα του Sussex έγινε μια κοινή θνητή, μοντέλο, μούσα, πρότυπο, περιζήτητη καλεσμένη, παρουσιάστρια, ιέρεια της μόδας. Με Givenchy. Υποδεχτείτε τη νέα Αudrey.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com