Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να επιβιώσει κανείς στο «Game Of Thrones»;

game-of-thrones
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες των υψηλών τάξεων που δολοπλοκούν στο παρασκήνιο έχουν τις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.

Ο όγδοος και τελευταίος κύκλος της επικής σειράς φαντασίας «Game Of Thrones» θα κάνει την πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2019 και όπως όλα δείχνουν θα είναι πιο καταιγιστικός. Οι αινιγματικές αποκαλύψεις σχετικά με την πλοκή εστιάζουν στην τεράστια μάχη που χρειάστηκε 55 μέρες γυρισμάτων και η οποία φαίνεται πως θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τους ήρωες της σειράς.

Μέχρι όμως να ξεκινήσει ο τελευταίος κύκλος, οι συζητήσεις σχετικά με την μοίρα των πρωταγωνιστών δίνουν και παίρνουν στο διαδίκτυο. Μια νέα επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό «Injury Epidemiology» ενδεχομένως να έχει την απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα ποιες είναι οι καλύτερες προϋποθέσεις για επιβίωση στο Westeros.

Διαβάστε την έρευνα «“Death is certain, the time is not”: mortality and survival in Game of Thrones»

HBO

H Cersei Lannister έχει σοβαρές πιθανότητες να ζήσει για να δει το αύριο στο Westeros.

Οι ερευνητές εξέτασαν τους προηγούμενους επτά κύκλους του «Game Of Thrones» και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι άνδρες ή όσοι γεννήθηκαν σε χαμηλές τάξεις, όσοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και που δεν αλλαξοπίστησαν.

Αυτό σημαίνει πως βάσει της στατιστικής ανάλυσης, το μικρότερο κίνδυνο διατρέχουν οι γυναίκες των υψηλών κοινωνικών τάξεων, που δρουν παρασκήνιο και που έχουν ήδη προδώσει κάποιον – όπως είναι οι περιπτώσεις των Cersei Lannister και Sansa Stark.

HBO

Ο Jon Snow, ο οποίος έχει ήδη πεθάνει μια φορά μέχρι στιγμής, την «γλύτωσε» καθώς στον έβδομο κύκλο άλλαξε πλευρές και συμμάχησε με την Daenerys.

Η έρευνα έδειξε επίσης πως όλοι οι χαρακτήρες ανεξαιρέτως διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο στην πρώτη εμφάνιση τους. Εάν καταφέρουν να ζήσουν για πάνω από μια ώρα (δηλαδή πάνω από ένα επεισόδιο), τότε τα ποσοστά επιβίωσης αυξάνονται σημαντικά. Το πιο σημαντικό όμως που χρειάζεται ένας χαρακτήρας για να επιβιώσει είναι να είναι απαραίτητος για την εξέλιξη της πλοκής.