Ο Keith Richards έκοψε το ποτό

keith-richards Danny Payne
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο κιθαρίστας των Rolling Stones αποφάσισε πως «ήρθε η ώρα» να κόψει και αυτή την κακή συνήθεια.

Ο Keith Richards είχε αναπτύξει την φήμη ενός «ανθεκτικού» ανθρώπου στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, αλλά σύμφωνα σε μια νέα συνέντευξη του στο Rolling Stone, ήρθε η ώρα να κόψει το ποτό. Ο κιθαρίστας των Rolling Stones θα γιορτάσει τα 75α γενέθλια του την ερχόμενη εβδομάδα και προετοιμάζεται για μια νέα αμερικάνικη περιοδεία τον Απρίλιο.

Μιλώντας στο μουσικό περιοδικό, ο Richards αποκάλυψε πως «εδώ και περίπου ένα χρόνο» έχει μειώσει την κατανάλωση αλκοόλ και πλέον πήρε την απόφαση να το κόψει. «Το βαρέθηκα» υπογράμμισε ο κιθαρίστας, συμπληρώνοντας πως περιστασιακά πίνει ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα.

Shutterstock / Everett Collection

«Ήταν ώρα να το κόψω, όπως όλα τα άλλα πράγματα. Δεν ένιωθα καλά, το έκανα, δεν θέλω να το κάνω πια» δήλωσε ο Richards, τονίζοντας πως δεν διαπίστωσε «καμία ουσιαστική διαφορά» στην ζωή του εκτός του ότι δεν πίνει πια. Ο έτερος κιθαρίστας του συγκροτήματος Ronnie Wood, ο οποίος συμμετείχε στην συνέντευξη, εξέφρασε την άποψη πως ο Richards είναι «πολύ πιο ήρεμος» πλέον και «ανοιχτός σε περισσότερες ιδέες» στην συνεργασία τους.

«Απλά δεν δούλευε πια. Νομίζω πως ο Keith τον οποίο όλοι γνωρίζαμε και αγαπούσαμε είχε ένα όριο και όταν έπινε άλλο λίγο, το ξεπερνούσε και γινόταν μοχθηρός. Εκείνο το όριο γινόταν ολοένα και πιο μικρό και το διαπίστωσε» συμπλήρωσε στην συνέχεια ο Wood, υπογραμμίζοντας πως ο νιώθει «τυχερός» που πήρε μια αντίστοιχη απόφαση το 2010. Στην συνέχεια εξήγησε πως είχε «μια δεύτερη ευκαιρία, τα κορίτσια μου και η ζωή μου είναι τόσο καλύτερα τώρα. Νομίζω πως και ο Keith βλέπει κάτι τέτοιο. Το γύρισε στις μπύρες για λίγο, τις μείωσε και τώρα καλή του τύχη. Εάν συνεχίσει, θα είμαι εκεί για πλήρη στήριξη».

REX/Shutterstock / Ilpo Musto

«Ήταν ενδιαφέρον να παίζω νηφάλιος. Συνδυάζουμε [τις κιθάρες] πολύ πιο ευσυνείδητα τώρα. Έχουμε μεγαλύτερη αντίληψη των κενών και των χώρων. Είμαστε στα εβδομήντα μας, αλλά ροκάρουμε σαν να είμαστε σαραντάρηδες» κατέληξε ο Richards.