Radiohead, Stevie Nicks και Cure μπαίνουν στο Rock And Roll Hall Of Fame

thom-yorke-stevie-nicks-robert-smith
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η τραγουδίστρια των Fleetwood Mac έγινε η πρώτη γυναίκα που μπαίνει για δεύτερη φορά στο «κλειστό κλαμπ» της rock.

Οι Radiohead, η Janet Jackson, οι Cure, η Stevie Nicks, οι Roxy Music, οι Def Leppard και οι The Zombies είναι τα νέα μέλη του Rock And Roll Hall Of Fame για το 2019, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις. Η 34η ετήσια τελετή ένταξης των καλλιτεχνών στο Hall Of Fame θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου στο Barclays Center του Μπρούκλιν.

Τον περασμένο Οκτώβριο είχε αποκαλυφθεί η λίστα όλων των υποψηφίων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν οι Rage Against the Machine, Kraftwerk, MC5, Rufus & Chaka Khan, LL Cool J, Devo, Todd Rundgren και John Prine. Για να μπορέσει ένας καλλιτέχνης να είναι υποψήφιος θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 25 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου.

Οι Radiohead είχαν βρεθεί υποψήφιοι για το Hall Of Fame και την περσινή χρονιά, όμως δεν τους ενθουσίασε ιδιαίτερα η προοπτική. «Ως βρετανικό συγκρότημα, είναι ένα από εκείνα τα πράγματα για τα οποία είναι υπέροχο να είσαι υποψήφιος, αλλά από πολιτισμική σκοπιά δεν το καταλαβαίνουμε ακριβώς. Είναι ένα πολύ αμερικάνικο πράγμα. Εμείς οι Βρετανοί είμαστε πολύ κακοί στο να τιμάμε τους εαυτούς μας» είχε δηλώσει στο Esquire o κιθαρίστας των Radiohead, Ed O’Brien.

Η περίπτωση της Stevie Nicks είναι εξίσου ενδιαφέρουσα, καθώς η Αμερικανίδα τραγουδίστρια είναι πλέον η πρώτη γυναίκα που μπαίνει στο Rock And Roll Hall Of Fame δύο φορές. Η Nicks ήδη αποτελεί μέρος του Hall Of Fame μέσω των Fleetwood Mac, οι οποίοι τιμήθηκαν το 1998.

«Έχω πολλά να πω για αυτό, αλλά θα κρατήσω εκείνα τα λόγια για αργότερα. Για τώρα θα πω μόνο πως είμαι σε συγκρότημα από το 1968. Το να αναγνωρίζεται η solo δουλειά μου με κάνει να παίρνω βαθιά ανάσα και να χαμογελώ. Είναι ένα λαμπρό συναίσθημα» έγραψε η Nicks στο λογαριασμό της στο Twitter.