Το CBS αποζημίωσε την Eliza Dushku για παρενόχληση στα γυρίσματα της σειράς «Bull»

eliza-dushku Matt Sayles
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η Αμερικανίδα ηθοποιός έλαβε 9,5 εκατομμύρια δολάρια λόγω ανάρμοστων σχολίων του συμπρωταγωνιστή της Michael Weatherly.

Οι New York Times αποκάλυψαν πως το CBS πλήρωσε 9,5 εκατομμύρια δολάρια στην Eliza Dushku για να διατηρήσει την σιωπή της σχετικά με τα φερόμενα περιστατικά παρενόχλησης στα γυρίσματα της δικαστικής τηλεοπτικής σειράς «Bull». Πιο συγκεκριμένα, το τηλεοπτικό δίκτυο πλήρωσε την ηθοποιό με αντάλλαγμα να μην συζητήσει δημόσια τα ανάρμοστα σχόλια του συμπρωταγωνιστή της Michael Weatherly.

CBS

Ο χαρακτήρας της Dushku εμφανίστηκε σε λίγα επεισόδια του πρώτου κύκλου της σειράς.

Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας, ο Weatherly συχνά σχολίαζε την εμφάνιση της Dushku με χυδαίο τρόπο, ενώ παράλληλα ενθάρρυνε και άλλα μέλη του συνεργείου να κάνουν το ίδιο. Η Dushku εμφανίστηκε στον πρώτο κύκλο της σειράς ως guest star με την προοπτική να γίνει μόνιμο μέλος του καστ, όμως τελικά αποδεσμεύτηκε. Επισήμως ο παραγωγός του «Bull» Glenn Gordon Caron δήλωσε πως η συμφωνία δεν προχώρησε επειδή δεν ήξερε πώς να ενσωματώσει τον χαρακτήρα της στην σειρά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αποχώρηση της ηθοποιού από την σειρά έγινε μετά από «παράπονα» που εξέφρασε ο Weatherly προς παραγωγούς του CBS για «το χιούμορ» της και αφού η ίδια είχε καταγγείλει την συμπεριφορά του. Τελικά το CBS αποφάσισε να προσφέρει στην Dushku 9,5 εκατομμύρια δολάρια – όσα θα ήταν δηλαδή η αμοιβή της σε περίπτωση που συνέχιζε ως μόνιμο μέλος του καστ για τις επόμενες τέσσερις σεζόν – με αντάλλαγμα την σιωπή της πάνω στο θέμα.

Shutterstock

O Michael Weatherly παραδέχτηκε, εν μέρει, τους ισχυρισμούς της Dushku κάνοντας λόγο για «κακό χιούμορ» εκ μέρους.

Μετά την δημοσίευση του άρθρου το CBS επιβεβαίωσε την ύπαρξη της σχετικής συμφωνίας εμπιστευτικότητας, τονίζοντας παράλληλα πως «οι ισχυρισμοί της κυρίας Dushku είναι παράδειγμα πως ενώ παραμένουμε προσηλωμένοι σε μια κουλτούρα ασφάλειας, αποδοχής και σεβασμού στο χώρο εργασίας, έχουμε ακόμα πολλή δουλειά».

Invision/AP/REX/Shutterstock

Η Dushku αρνήθηκε να σχολιάσει το άρθρο των New York Times.

Λίγο αργότερα ήρθε και μια ανακοίνωση από τον Weatherly, όπου απολογήθηκε για την συμπεριφορά του, ισχυριζόμενος πως απλά «διακωμωδούσε ορισμένα λόγια από το σενάριο» και δεν είχε καταλάβει πόσο προσβλητικό ήταν το χιούμορ του. Η Dushku, η οποία στα πλαίσια του κινήματος #MeToo είχε αποκαλύψει πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στα γυρίσματα του «Αληθινά ψέματα» όταν ήταν 12 ετών, αρνήθηκε να σχολιάσει το άρθρο των New York Times.