Η Marvel προσέφερε την «Μαύρη Χήρα» σε γυναίκες σκηνοθέτες με αστερίσκους

black-widow-scarlett-Johansson
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Σύμφωνα με την Lucrecia Martel, το στούντιο της πρότεινε «να αναλάβει» τα γυρίσματα των σκηνών δράσης.

Μετά από πολλές φήμες, η Marvel ανακοίνωσε πως θα γυρίσει μια solo ταινία για την Μαύρη Χήρα, τον χαρακτήρα που υποδύεται η Scarlett Johansson στις ταινίες των «Εκδικητών». Η αναζήτηση όμως της κατάλληλης σκηνοθέτιδας ήταν δύσκολη, με το στούντιο να προσεγγίζει «πάνω από 65» υποψήφιες, προτού καταλήξει στην Cate Shortland.

Ανάμεσα στις πολλές υποψήφιες για την καρέκλα του σκηνοθέτη ήταν και η Lucrecia Martel, η οποία γύρισε το αργεντίνικο δράμα «Ζάμα». Σύμφωνα με δηλώσεις της Martel στην Daily Pioneer για τις συζητήσεις που ακολούθησαν, η Marvel τόνισε πως χρειαζόταν «κάποιον που να ασχοληθεί κυρίως με την ανάπτυξη του χαρακτήρα της Scarlett Johannson» ενώ προσφέρθηκε «να αναλάβει» τις σκηνές δράσης σε περίπτωση του η Marteld δεν ήταν σε θέση να τις γυρίσει.

Wikipedia / Margarita Solé

Η σκηνοθέτης σχολίασε πως η πρώτη της αντίδραση ήταν να σκεφτεί πως ήθελε να γνωρίσει την Johansson, αλλά και να γυρίσει τις σκηνές δράσεις. Στην συνέχεια της συνέντευξης της, η Martel εξήγησε πως η Marvel ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με γυναίκες σκηνοθέτες, αλλά «ακόμα πιστεύουν πως οι σκηνές δράσεις είναι για άντρες σκηνοθέτες».

Βεβαίως οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία, αφού το πρώτο πράγμα που ζήτησε η Martel ήταν να «αλλάξουν τα ειδικά εφέ» επειδή «υπάρχουν τόσα πολλά φώτα λέιζερ». Στην συνέχεια κατέκρινε τον ήχο στις ταινίες της Marvel, χαρακτηρίζοντας τον «φρικιαστικό» και «επίπονο στα αυτιά», οπότε δεν προξενεί εντύπωση που οι δύο πλευρές τελικά δεν τα βρήκαν.