Διχάζει και διασκεδάζει η νέα ταινία του Benedict Cumberbatch για το Brexit

brexit-uncivil-war-benedict-cumberbatch
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η ταινία «Brexit: The Uncivil War» κυκλοφορεί στις 19 Ιανουαρίου.

Το HBO έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Brexit: The Uncivil War» του Toby Haynes με τον Benedict Cumberbatch. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Dominic Cummings, του υπεύθυνου στρατηγικής της καμπάνιας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το δημοψήφισμα του 2016.

Όπως αποκαλύπτει το τρέιλερ, η εκστρατεία «Vote Leave» ξόδεψε πάνω από 2,7 εκατομμύρια λίρες σε διαφημίσεις στο Facebook, με στόχο να προσεγγίσει ανθρώπους που δεν είχαν ψηφίσει ποτέ μέχρι τότε. Η εκλογική επιτροπή της χώρας μάλιστα έχει διατάξει έρευνα πάνω σε «παρατυπίες» σχετικά με τη χρήση κεφαλαίων και δεδομένων της καμπάνιας.

Αρχικά πολλοί χρήστες των μέσω κοινωνικής δικτύωσης στη Βρετανία θεώρησαν πως το τρέιλερ της ταινίας για το Brexit ήταν παρωδία, με έναν χρήστη μάλιστα να σημειώνει με χιούμορ πως «είναι λίγο ανεύθυνο να κυκλοφορείς μια ταινία καταστροφής όταν βρισκόμαστε ακόμα στην μέση μιας καταστροφής».

Ο κριτικός κινηματογράφου, Donald Clarke, πάντως έσπευσε να στηρίξει τους παραγωγούς του HBO, τονίζοντας πως για άλλη μια φορά πολλοί κατακρίνουν μια ταινία («εάν αυτό είναι που κάνετε») χωρίς να την έχουν δει. Η ταινία «Brexit: The Uncivil War» κυκλοφορεί στις 19 Ιανουαρίου.