Πέντε όμορφα café για τον πρώτο καφέ του χρόνου

kafes
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Μια κούπα ζεστού καφέ ή σοκολάτας με φίλους σε όμορφη ατμόσφαιρα είναι κάτι που όλοι αναζητούν τις πρώτες, χαλαρές ημέρες του χρόνου.

Little Kook, Ψυρρή
Όσοι απλώς δεν θέλετε τα Χριστούγεννα να τελειώσουν ποτέ, κανονίστε τον επόμενό σας καφέ στο Little Kook, το διάσημο παραμυθογλυκοπωλείο στου Ψυρρή. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση-υπερπαραγωγή του, που συνήθως παραμένει όλο τον Ιανουάριο θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι τα Χριστούγεννα θα έρθουν ξανά σε 365 μέρες και πέραν αυτού, μαζί με τον καφέ σας θα απολαύσετε ένα γενναίο κομμάτι από τα φρέσκα γλυκά του, έτσι για να πάει γλυκά η χρονιά. Αν πάτε Σαββατοκύριακο, οπλιστείτε με υπομονή για την ουρά. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Little Kook εδώ. Info: Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, Αθήνα, 210 3214144.

Γιασεμί, Πλάκα
Αν ο καιρός είναι καλός, μπορείτε να πιάσετε θέση στα σκαλάκια της Μνησικλέους και να νιώσετε λίγο την παλιά Αθήνα στο πετσί σας, πίνοντας τον καφέ σας. Αν κάνει κρύο, πιάστε ένα τραπέζι στον «ζεστό» του εσωτερικό χώρο και παραγγείλετε καφέ, σπιτικό γλυκό και μια από τις πίτες ημέρας. Info: Μνησικλέους 23, Πλάκα, 213 0417937.

Superfly, Παγκράτι
Μακριά από τα café με τις μεγάλες τζαμαρίες, τους καναπέδες και τη mainstream μουσική, το Superfly είναι το μέρος που θα πάρετε τα φιλαράκια σας και θα πάτε για καφέ, με σκοπό να αναπολήσετε τα παιδικά σας χρόνια. Κι αυτό γιατί όλη η διακόσμησή του είναι εμπνευσμένη από τις δεκαετίες που μεγάλωσαν οι σημερινοί τριαντάρηδες-σαραντάρηδες, από Subbuteo, μέχρι αφίσες Ντίλαν-Κέλυ-Μπρέντα. Μην παραλείψετε να περάσετε και από την τουλέτα, όπου η διακόσμηση συνεχίζεται. Info: Εμπεδοκλέους 28, Παγκράτι, 211 4046076.

White Monkey, Χαλάνδρι
Με τροπική και vintage διάθεση και tiki ατμόσφαιρα, μουσική που κινείται σε ροκ, τζαζ και φολκ παρτιτούρες και κόσμο νέο και πολύ, το White Monkey είναι ένα όμορφο και ιδιαίτερο μέρος για να πιείτε τον πρώτο ή έναν από τους πρώτους καφέδες της χρονιάς. Κι αν δεν είστε τόσο του καφέ, το μενού του έχει και λεμονάδα με δυόσμο, κόκκινο τσάι με φλούδα πορτοκαλιού και τσίλι, πράσινο τσάι με παραδοσιακή κινέζικη συνταγή και αναψυκτικά με φρέσκες πρώτες ύλες. Info: Γρηγορίου Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι, 697 244 6697.

Myrtillo, Αμπελόκηποι
Ο καφές στο Myrtillo έχει μια αξία παραπάνω και ο λόγος είναι ότι εκεί εργάζονται άτομα από ευάλωτες και αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να έχουν μια ομαλή ένταξη στην κοινωνία. Στηρίζοντάς το, λοιπόν, με την επίσκεψή σας για καφέ, στηρίζετε και το έργο του, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να απολαύσετε και παρουσιάσεις, live και εκθέσεις, μπαζάρ και πολλές ακόμη εκδηλώσεις. Info: Τριφυλίας και Λάμψα, Αμπελόκηποι, 6949112927.