Θέλετε να μάθετε γιατί οι τσάντες μας ολοένα και μικραίνουν;

mikri-tsanta
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Τσάντες που συρρικνώνονται. Μήπως τα αξεσουάρ είναι καθρέφτης της σημερινής, οικονομικής κατάστασης;

Όσο αδειάζει το πορτοφόλι, οι σχεδιαστές μόδας, ιστορικοί οίκοι, αλλά και ειδικοί στα αξεσουάρ, αποφάσισαν να αρχίσουν να μικραίνουν και τις τσάντες μας.

Και δεν μιλάμε μόνο για τα βραδινά τσαντάκια αλλά και τις καθημερινές μας τσάντες, ή τουλάχιστον τα αξεσουάρ που θέλουμε να έχουμε μαζί μας από το πρωί μέχρι το βράδυ με τα απολύτως απαραίτητα.

Η μόδα λοιπόν αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με τη νέα οικονομία, δηλαδή, ουσιαστικά να συρρικνωθεί, να συρρικνώσει πορτοφόλια και τσάντες, για να αντικατοπτρίσει ένα σύγχρονο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό φαινόμενο.

Για να βλέπουμε στις επιδείξεις και στις βιτρίνες των οίκων μόδας, αλλά και σε γνωστές αλυσίδες καταστημάτων, τα μάικρο μίνι αξεσουά, που χωράνε το κινητό, τα κλειδιά και τις κάρτες μας, άντε και ένα κραγιόν.

Οίκοι όπως οι Comme des Garcons αλλά και ο Marc Jacobs, αντί να λανσάρουν πλέον στο εμπόριο μόνο δερμάτινες θήκες για το κινητό, ξεπουλάνε πλέον σχεδιάζοντας πολυτελείς θήκες για κάρτες, σε μαύρο αλλά και διαφορετικές αποχρώσεις.

Σε χώρες όπως η Σουηδία και η Ολλανδία κανείς δεν κυκλοφορεί πλέον με πορτοφόλια με θήκες για κέρματα, ενώ δεν είναι τυχαίο πως όσες εταιρίες έχουν φροντίσει να βγάλουν στο εμπόριο πρωτότυπες θήκες για το κινητό που λειτουργούν και ως πορτοφόλια, ξεπουλάνε .

Απ’ ό,τι φαίνεται, όσο μένουμε από…ρευστό, οι γυναίκες εμφανίζονται πιο ελεύθερες, μάλλον πιο απελευθερωμένες, και θέλουν να το δηλώσουν και με τα αξεσουάρ που επιλέγουν να κρατάνε.

Οπότε η μόδα αλλάζει. Τα ρούχα αποκτούν περισσότερες τσέπες, τόσο στο ανδρικό, όσο και στο γυναικείο ντύσιμο. Κι εμείς καλούμαστε να αναζητήσουμε πορτοφόλια με λουράκια ή, ακόμη καλύτερα, αλυσίδες. Μόλις που προλαβαίνουμε να τα ζητήσουμε από τον Άγιο Βασίλη…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com