Πρώην μοντέλο ισχυρίζεται πως είχε σχέση με τον Woody Allen όταν ήταν 16 ετών

christina-engelhardt-woody-allen
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η κρυφή σχέση της Christina Engelhardt με τον σκηνοθέτη φέρεται να κράτησε οχτώ χρόνια και ενέπνευσε το «Μανχάταν».

Το πρώην μοντέλο και ηθοποιός, Christina Engelhardt, ισχυρίζεται πως είχε μα ερωτική σχέση με τον Woody Allen όταν αυτή ήταν 16 και ο σκηνοθέτης 41 ετών. Η Engelhardt μίλησε στο Hollywood Reporter και αποκάλυψε πως γνώρισε τον Allen τον Οκτώβριο του 1976 στη Νέα Υόρκη. Η κρυφή σχέση τους φέρεται να κράτησε περίπου οχτώ χρόνια, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η νόμιμη ηλικία συναίνεσης για σεξουαλικές δραστηριότητες στη Νέα Υόρκη εκείνη την περίοδο ήταν και παραμένουν τα 17 έτη.

«Αυτό που με έκανε να μιλήσω ήταν πως σκέφτηκα ότι μπορώ να δώσω λίγη προοπτική. Δεν κάνω επίθεση στον Woody. Δεν προσπαθώ να αποδομήσω αυτό τον άνδρα. Μιλάω για τη δική μου ιστορία αγάπης. Αυτό με έκανε αυτή που είμαι. Δεν μετανιώνω» ξεκαθάρισε η Engelhardt στη συνέντευξη.

Στη συνέχεια εξήγησε πως όταν γνώρισε τον Allen ήταν ακόμα μαθήτρια λυκείου στο Νιού Τζέρσεϊ, όμως ο σκηνοθέτης δεν ρώτησε ποτέ να μάθει την ηλικία της. Οι συναντήσεις τους γίνονταν στα κρυφά, στο διαμέρισμα του σκηνοθέτη στην Fifth Avenue της Νέας Υόρκης, όπου η Engelhardt ταξίδευε συχνά στο πλαίσιο της καριέρας στο modelling.

Η 59χρονη Engelhardt θεωρεί μάλιστα πως η σχέση τοςυ ενέπνευσε τον σκηνοθέτη να γυρίσει την ρομαντική κωμωδία «Μανχάταν» το 1979. Στην ταινία ο Allen υποδύεται τον 42χρονο Isaac Davis, ο οποίος έχει σχέση με την 17χρονη Tracey που ενσαρκώνει η Mariel Hemingway.

Στη συνέντευξή της η Engelhardt, η οποία εργάζεται ως βοηθός για τον βετεράνο παραγωγό Robert Evans, παρουσίασε ένα σημείωμα που της έδωσε ο Allen το 2001, την τελευταία φορά που βρέθηκαν μαζί. «Ελπίζω να είσαι χαρούμενη και καλά. Θυμάμαι τον καιρό που περάσαμε μαζί με αγάπη. Εάν βρεθείς ποτέ στη Νέα Υόρκη θα ήθελα να γνωρίσεις τη σύζυγό μου – θα της αρέσεις. Κάθε τόσο πηγαίνουμε στην Καλιφόρνια. Εάν θέλεις μπορώ να πάρω τηλέφωνο και ίσως μπορούμε να βρεθούμε όλοι μαζί» έγραψε στο σημείωμα.

Η πλευρά του Allen αρνήθηκε να σχολιάσει τη συνέντευξη. Μετά τις πρόσφατες καταγγελίες και αποκαλύψεις της Dylan Farrow, ο σκηνοθέτης έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στην επαγγελματική του ζωή. Μια σειρά ηθοποιών έχουν τονίσει δημόσια πως δεν θα συνεργαστούν ξανά μαζί του, ενώ η Amazon έβαλε «στο συρτάρι» την πρόσφατη ταινία του, «A Rainy Day in New York».