Tι πετάμε από τη μόδα του 2018;

ugly-4
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Eίναι η στιγμή του απολογισμού. Και η καλύτερη εποχή για να πετάξουμε μακριά, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ό,τι μας βαραίνει ακόμη, πολύ απλά γιατί δεν ήταν στο…νούμερό μας.

Ας πούμε «όχι» στην άσχημη μόδα σε στιλ Gucci, δηλαδή, όλα αυτά τα χρωματιστά πουλόβερ, με τις κεντημένες, πλεκτές ζωγραφιές και τα λογότυπα, τα πλαστικά γυαλιά, τα κακόγουστα αξεσουάρ, που όλα μαζί προκαλούν στην καλύτερη περίπτωση ζάλη. Ας μείνουμε στη μονοχρωμία και ας επενδύσουμε στην αρμονία.

Σκισμένα, ξεβαμμένα τζιν…Τα φορέσαμε, τα χαρήκαμε, άντε το καλοκαίρι πάλι, αν δεν έχουμε τίποτα καλύτερο να βάλουμε. Τώρα είναι η στιγμή να τα αντικαταστήσουμε με γενναιόδωρο ντένιμ σε νέες περιπέτειες.

Τι θα γίνει, κορίτσια, με τα υπερβολικά φουσκωμένα χείλη; Δεν τα…πετάμε κι αυτά, μαζί με τα ψεύτικα νύχια, τα ψεύτικα μαλλιά, το ψεύτικο στήθος; To 2019 είναι η χρονιά για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, ακριβώς όπως είναι.

Πλατφόρμες, σε μπότες, σε γόβες, σε…παντόφλα. Αν δεν μπορούμε να περπατήσουμε σωστά πάνω σε τακούνια, τότε καλύτερα να καθιερώσουμε τα φλατ μοκασίνια ή τα ανδρικά, δετά παπούτσια με λίγο, σταθερό τακούνι.

Ποδηλατικά κολάν. Η τάση που ξεκίνησε μάλλον με την Kim Kardashian και εξαπλώθηκε σαν επιδημία, για να φορεθεί ακόμη και με σακάκι με παγιέτες, έφερε το γυμναστήριο και πάλι στον δρόμο. Όμως είναι λίγα τα σώματα που μπορούν να υποστηρίξουν τη συγκεκριμένη τάση. Οπότε καλύτερα να την ξεχάσουμε, το συντομότερο δυνατό.

Τι άλλο μπορούμε να…πετάξουμε; Tις ψηλές μπότες σε στιλ Pretty Woman, ακόμη κι αν είμαστε δύο μέτρα, τις κοντές μπλούζες που αποκαλύπτουν τον αφαλό μας, τα σούπερ στενά, σχεδόν ασφυκτικά ρούχα, τα αθλητικά χοντροπάπουτσα που θυμίζουν τρακτέρ, τα λαχούρια, τις φλατ-φόρμες…Η μόδα άργησε μια μέρα. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com