Ο Kevin Spacey σχεδιάζει την επιστροφή του Frank Underwood;

kevin-spacey Richard Shotwell
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός κυκλοφόρησε ένα διφορούμενο βίντεο-απάντηση στις σοβαρές κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης.

Η καριέρα του Kevin Spacey τερματίστηκε απότομα τον περασμένο χρόνο όταν αποκαλύφθηκε η αρπακτική και παρενοχλητική συμπεριφορά του. Το Netflix απέλυσε τον ηθοποιό από τη σειρά «House of Cards», η Sony τον αντικατέστησε στο «Όλα τα λεφτά του κόσμου» και η τελευταία του ταινία πάτωσε στα box office.

Σύμφωνα με άρθρο της Boston Globe, οι αρχές της Μασσαχουσέτης αναμένονται να απαγγείλουν ποινική δίωξη κατά του ηθοποιού για σεξουαλική επίθεση εναντίον του έφηβου γιου ενός παρουσιαστή ειδήσεων που φέρεται να διαπράχθηκε σε μπαρ το 2016. Το άρθρο της εφημερίδας σημειώνει πως οι κατηγορίες θα απαγγελθούν στις 7 Ιανουαρίου.

Jaguar PS/Shutterstock

Φαίνεται όμως πως ο ηθοποιός δεν το έχει βάλει κάτω και κυκλοφόρησε ένα διφορούμενο βίντεο διάρκειας τριών περίπου λεπτών με τίτλο «Let Me Be Frank», το οποίο παραπέμπει στον χαρακτήρα του στην πετυχημένη σειρά του Netflix. Εκεί ο ηθοποιός απευθύνεται στην κάμερα, χωρίς να είναι όμως ξεκάθαρο εάν μιλά ως Kevin Spacey ή ως Frank Underwood.

Δείτε το βίντεο του Kevin Spacey.

«Ξέρω τι θέλετε. Σίγουρα, ίσως προσπάθησαν να μας χωρίσουν. Όμως, αυτό που έχουμε είναι πολύ δυνατό, πολύ ισχυρό. Εξάλλου, έχουμε μοιραστεί τα πάντα μεταξύ μας. Σας είπα τα πιο βαθιά κρυμμένα και πιο σκοτεινά μυστικά μου. Σας έδειξα ακριβώς για το τι είναι ικανοί οι άνθρωποι. Σας σόκαρα με την ειλικρίνειά μου. Αλλά, κυρίως, σας προκάλεσα και σας έκανα να σκεφτείτε. Κι εσείς με εμπιστευτήκατε, παρότι γνωρίζατε πως δεν θα έπρεπε. Συνεπώς, δεν τελειώσαμε, ό,τι κι αν λένε. Άλλωστε, ξέρω τι θέλετε, με θέλετε πίσω» τονίζει ο Spacey.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός μονολογεί λέγοντας: «Παρά τις σαχλαμάρες, την έχθρα, τα πρωτοσέλιδα, την καταδίκη δίχως δίκη. Παρά ταύτα, παρά τον θάνατό μου ακόμα, νιώθω απροσδόκητα καλά. Και η αυτοπεποίθησή μου μεγαλώνει κάθε μέρα πως πολύ σύντομα θα μάθετε όλη την αλήθεια. Αλλά, για ένα λεπτό, τώρα που το σκέφτομαι, στην πραγματικότητα δεν με είδατε ποτέ να πεθαίνω, σωστά; Τα συμπεράσματα είναι τόσο παραπλανητικά». Τελειώνοντας, ρωτά το κοινό ευθέως «Σας έλειψα;».

Πέραν του γεγονότος ότι το «House of Cards» ολοκληρώθηκε, ο ηθοποιός πλέον αντιμετωπίζει και επίσημα σοβαρές κατηγορίες, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στον εμβληματικό ρόλο του. Το Netflix σχολίασε στο Entertainment Weekly πως δεν είχε καμία ανάμειξη στο βίντεο του Spacey ενώ δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος.