Κυκλοφορεί η πρώτη ταινία του «Black Mirror», το «Bandersnatch»

black-mirror-bandersnatch
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Άγνωστο παραμένει πότε θα εκδοθεί τελικά η σειρά spin-off βιβλίων που είχε αναγγείλει ο Charlie Brooker.

Το τρέιλερ για την πρώτη ταινία βασισμένη στην τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Black Mirror» κυκλοφόρησε την Πέμπτη, ενώ η ταινία θα γίνει διαθέσιμη σήμερα, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, μέσω της πλατφόρμας του Netflix. Στην ταινία, η οποία τιτλοφορείται «Bandersnatch» πρωταγωνιστούν οι Fionn Whitehead, Will Poulter και Asim Chaudhry.

Στο τρέιλερ ο χαρακτήρας του Whitehead ξεκινά την μέρα του δουλεύοντας στην εταιρεία video games του Chaudhry, ο οποίος εξηγεί στον νέο υπάλληλο πως «θα γίνουμε ένα εργοστάσιο παραγωγής επιτυχιών, όπως η Motown, αλλά για ηλεκτρονικά παιχνίδια». Ο Whitehead τότε έχει την ιδέα για ένα παιχνίδι βασισμένο στο βιβλίο «Bandersnatch», του οποίου ο συγγραφέας «τρελάθηκε και αποκεφάλισε την σύζυγο του».

Σύμφωνα με τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες, η ταινία ενδέχεται να έχει διαδραστικά στοιχεία, με τους θεατές να είναι σε θέση να επιλέξουν την εξέλιξη της πλοκής. Το Netflix δεν έχει επιβεβαιώσει τις φήμες, αλλά έχει αναφερθεί πως έχουν γυριστεί «πάνω από πέντε ώρες» υλικού – πολύ περισσότερο για μια τυπική ταινία μεγάλου μήκους.

Παράλληλα όμως με την κυκλοφορία της νέας ταινίας, έγινε γνωστό πως η έκδοση μιας σειράς spin-off βιβλίων βασισμένη στο «Black Mirror» θα καθυστερήσει. Ο δημιουργός της σειράς Charlie Brooke είχε αποκαλύψει σχέδια για τρία βιβλία που διαδραματίζονται στον κόσμο του «Black Mirror» στις αρχές του έτους, όμως σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του, η έκδοση τους θα αργήσει. Όπως εξήγησε τελικά θα χρειαστεί «ελαφρώς περισσότερη συμμετοχή» του ιδίου και της επικεφαλής της τηλεοπτικής σειράς Annabel Jones από όσο είχε εκτιμήσει αρχικά, με τον Brooker να σχολιάζει πως δεν γνωρίζει εάν και πότε τελικά θα κυκλοφορήσουν τα βιβλία.