Πρίγκιπας Κάρολος: «Πάντα αγαπούσα την φωνή του Leonard Cohen»

prince-charles-leonard-cohen
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Σε μια νέα ραδιοφωνική εμφάνιση για τα 70ά γενέθλια του, ο Βρετανός διάδοχος μίλησε για τις μουσικής προτιμήσεις του.

Ο πρώτος διάδοχος στον βρετανικό θρόνο πρίγκιπας Κάρολος αποκάλυψε πως είναι μεγάλος θαυμαστής του Leonard Cohen και χαρακτήρισε την μουσική του «πολύ συγκινητική». Οι αποκαλύψεις σχετικά με τις μουσικές προτιμήσεις του Βρετανού πρίγκιπα έγιναν στα πλαίσια της εμφάνισης του στη ειδική εκπομπή του BBC Radio 3 «Private Passions» η οποία είναι αφιερωμένη στα 70ά γενέθλια του και θα μεταδοθεί στις 30 Δεκεμβρίου.

Στην εκπομπή ο πρίγκιπας Κάρολος επέλεξε να παίξει το «Take This Waltz» του Cohen και εξήγησε πως «πάντα αγαπούσα την φωνή του Leonard Cohen και την όλη προσέγγιση του στο πως τραγουδούσε. Προφανώς ήταν εξαιρετικά εκλεπτυσμένος στον τρόπο κατά τον οποίο τραγουδούσε, αλλά έγραφε επίσης. Τα βρίσκω πολύ συγκινητικά, τα λόγια του είναι τόσο εξαιρετικά, θυμίζοντας τον Salvador Dalí – σε οδηγούν σε αυτόν τον εκπληκτικό κόσμο που θυμίζει Dalí».

REX/Shutterstock / David Rowland

O Cohen πέθανε τον Νοέμβριο του 2016 στην ηλικία των 82 ετών.

Πέραν όμως της αγάπης του για τον Cohen, ο Βρετανός διάδοχος μίλησε για την σπάνια όπερα του Jean-Marie Leclair «Scylla et Glaucus», την πέμπτη συμφωνία του Beethoven και πολλά άλλα. Ο πρίγκιπας όμως εξέφρασε την ανησυχία του για το επίπεδο παιδείας στην μουσική και τις τέχνες.

Shutterstock

Παράλληλα με τις μουσικές προτιμήσεις του, ο πρίγκιπας Κάρολος μίλησε για την σημασία της εκπαίδευσης στις τέχνες και την μουσική στα σχολεία.

«Είμαι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που πιστεύουν στην σημασία της εκπαίδευσης στις τέχνες και την μουσική στα σχολεία. Πέραν των άλλων, νομίζω πως ο κόσμος ξεχνάει – ή μπορεί να μην αντιλαμβάνεται – την τεράστια συνεισφορά των δημιουργικών τεχνών στην οικονομία γενικότερα». Συνεχίζοντας, ο πρίγκιπας Κάρολος τόνισε πως «πυροβολούμε τους εαυτούς μας στα πόδια εάν την αγνοήσουμε» και σχολίασε πως ο ενθουσιασμός παιδιών που συμμετέχουν σε σχολικές ορχήστρες είναι «υπέροχος».