Πού πάμε για ταϊλανδέζικο;

tailandeziki-kouzina
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Με τα πολλά ανατολίτικα και εξωτικά στέκια που συνεχώς ανοίγουν στην πόλη μας, μας άνοιξε η όρεξη για λίγη ταϊλανδέζικη κουζίνα. Εσάς;

Pat Pong, Κολωνάκι
«Προσγειώθηκε» πρόσφατα στο Κολωνάκι και σερβίρει αυθεντικές συνταγές του ταϊλανδέζικου street food με cool διάθεση και εξωτικό αέρα. Εκεί θα βρείτε τοπικές συνταγές από ολόκληρο το αρχαίο αυτό Βασίλειο, με τον σεφ Σήφη Μανουσέλη στην κουζίνα να χρησιμοποιεί, σε μέγιστο βαθμό, τοπικά ταϊλανδέζικα υλικά για να δώσει τις αποχρώσεις, τις εντάσεις και την προσωπικότητα των πιάτων του μικρού μενού. Ταυτόχρονα, ο Σπύρος Κερκύρας λειτουργεί επικουρικά στην λίστα των κοκτέιλ, εμπνεόμενος από τις πρώτες ύλες και τα πιάτα της κουζίνας. Info: Λεβέντη 3, Κολωνάκι, 210 7228283.

Andaman Thai Bar Restaurant, Πετράλωνα
Ζεστός, ατμοσφαιρικός και φιλόξενος χώρος που δίνει την αίσθηση εξοχής, όπου η ταϊλανδέζικη κουζίνα πρωταγωνιστεί με πιάτα με εξωτικές γεύσεις, που δημιουργούνται τη στιγμή που θα τα ζητήσετε χωρίς την έντονη χρήση μπαχαρικών και σε ισορροπημένες δόσεις υλικών, από έμπειρους ταϊλανδούς μάγειρες και σε οικονομικές τιμές. Από το μενού δεν λείπει και η κινέζικη κουζίνα και γενικά τα πιάτα που θα δοκιμάσετε είναι σπιτικά, τα οποία μπορείτε να τα διαμορφώσετε όπως θέλετε, να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά, να τα κάνετε χορτοφαγικά κ.ο.κ. Pad thai, won ton, chicken satay, yum woon sen, κεφτεδάκια με φρέσκο κιμά γαρίδας, ρυζομακάρονα όλα θα τα βρείτε στο μενού του, έτοιμα να σας ταξιδέψουν. Στο χώρο λειτουργεί και μπαρ για να δοκιμάσετε κοκτέιλ με χειροποίητα υλικά και ξεχωριστές εξωτικές συνταγές, όλα με έθνικ μουσική υπόκρουση από όλο τον κόσμο. Info: Πειραιώς 187 και Αλόπης 65, 2112104939.

Tuk Tuk, Κουκάκι
Το Tuk Tuk είναι ένα μικρό, εξωτικό στέκι στο Κουκάκι, που δύσκολα θα το βρείτε χωρίς κόσμο, καθώς τα πιάτα που σερβίρει είναι ίσως τα πιο κοντινά στην παραδοσιακή ταϊλανδέζικη κουζίνα. Στον μικρό του χώρο με την ανοιχτή κουζίνα και το φιλόξενο προσωπικό θα βρείτε ένα μενού που συνδυάζει παραδοσιακές συνταγές από διάφορα μέρη της χώρας σε μια street φιλοσοφία, που σημαίνει ότι η τσέπη σας δεν θα «πληγωθεί», όσο εσείς κάνετε το μικρό γαστρονομικό ταξίδι σας. Εκτός από Ταϊλάνδη, θα συναντήσετε και επιλογές Κίνας και αν ξέρετε από ταϊλανδέζικη κουζίνα, θα καταλάβετε πόσο προσεγμένη και σπιτική είναι. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Tuk Tuk εδώ. Info: Βεΐκου 40, Κουκάκι, 211 4051947.

Dara Thai, Άγιος Δημήτριος
Με μεγάλες μερίδες σε καλές τιμές, σε έναν απλό, συμπαθητικό χώρο, το Dara Thai κοντά στο Mall του Αγίου Δημητρίου υπόσχεται να σας ταξιδέψει γευστικά μέσα από τα πιάτα του ως την εξωτική Ταϊλάνδη. Δοκιμάστε το μελωμένο κοτόπουλο με ρύζι ατμού, τις σούπες του, το Pad Thai, το τηγανητό ρύζι με γαρίδες και ανανά και πολλά ακόμη πιάτα κλασικά και μη, σε μερίδες που υπόσχονται να σας χορτάσουν. Info: Αηδινιού 9, Άγιος Δημήτριος, 210 9755698.

Thai Zab, Γκάζι
Άνοιξε τις πόρτες του το καλοκαίρι πολύ κοντά στο μετρό Κεραμεικού, δίνοντας άλλη μια επιλογή στους λάτρεις της ταϊλανδέζικης κουζίνας, συστήνοντάς τους παραδοσιακές γεύσεις από τις μοναδικές συνταγές του σεφ, Den Simla. Σε έναν χώρο όμορφα διαμορφωμένο και «ζεστό», προσεγμένο και πιο σύγχρονο από τα κλασικά ταϊλανδέζικα, μπορείτε να απολαύσετε ένα μενού που απαρτίζεται από ορεκτικά, με spring rolls, satay, shrimp cakes, κ.ά., σούπες με επιλογές σε κοτόσουπα ή γαριδόσουπα με μανιτάρια, Tom Kha Gai με κοτόπουλο ή γαρίδες σε γάλα καρύδας, Gang Jerd με διάφανα νουντλς ροβίτσας κ.ά., και σαλάτες για όλα τα γούστα με μοσχάρι, καλαμάρι, παπάγια. Στα κυρίως θα βρείτε πικάντικο χοιρινό με φρέσκα φασολάκια (Pad Prik Moo), κοτόπουλο σε τρεις εκδοχές που επιλέγετε εσείς την αγαπημένη σας (Cassius, Ginger ή sweet and sour), τραγανό χοιρινό με μπρόκολο σε σάλτσα στρειδιών (Moo Groe), κιμά χοιρινού ή κοτόπουλου με ιερό βασιλικό, τσίλι και σκόρδο (Pad Krapow) κ.ά., όπως και Mixed Vegetables για τους χορτοφάγους. Οι λάτρεις του κάρυ θα διαλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις επιλογές, ενώ δεν λείπουν τα πιάτα με ντουντλς και ρύζι, αλλά και τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Info: Δεκελέων 22, Γκάζι, 2111115486.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ