Οι χρεώσεις στη Βενετία συνεχίζουν να πληθαίνουν

benetia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Felice anno nuovo! Benvenuto a Venezia! Ora per favore pagaci. Στα ιταλικά ακούγονται πολύ ωραία, αλλά στην πραγματικότητα, η μετάφραση είναι λίγο πιο σκληρή: «Καλή χρονιά! Καλώς ήρθατε στη Βενετία! Τώρα παρακαλώ πληρώστε».

Αφού πρώτα καθιέρωσε φόρο στους επισκέπτες της μιας νύχτας –κάτι παρόμοιο με τους φόρους που βλέπει κανείς στο λογαριασμό του ξενοδοχείου του σε πολλές πόλεις-, η ξακουστή πόλη με τα κανάλια πλέον ξεκινά να χρεώνει όλους τους επισκέπτες που πρόκειται να την επισκεφτούν, ακόμη κι αυτούς που περνούν από αυτή για μια μέρα, όπως ανακοίνωσε ο Luigi Brugnaro, Δήμαρχος της Βενετίας, πρόσφατα μέσω tweets.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα μελετηθεί μια ρύθμιση που προστατεύει τους ανθρώπους που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στην πόλη και θα βοηθήσει στην καλύτερη διαχείρισή της, ώστε να παραμένει καθαρή, να προσφέρει υπηρεσίες στους επισκέπτες και να επιτρέψει στους κατοίκους της να ζουν ευπρεπώς.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε ότι η Βενετία είναι μια από τις πόλεις με τους περισσότερους επισκέπτες στην Ευρώπη, μετρώντας περίπου 25 εκατομμύρια τουρίστες που θαυμάζουν τα κανάλια, την Piazza San Marco, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και άλλα αξιοθέατα. Με τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η πόλη λόγω της αύξησης των επισκεπτών και το μεγάλο κόστος καθαρισμού και διατήρησης της ασφάλειάς της, φαίνεται πως χρειάζονται έξτρα έσοδα.

Σύμφωνα με τη βρετανική The Guardian, οι επισκέπτες θα χρεώνονται μέχρι 10 ευρώ, αναλόγως την περίοδο του έτους, παρ’ όλο που ο Δήμαρχος αναφέρει ότι ακόμη δεν έχουν καθοριστεί τέτοιου είδους διαδικασίες. Σύμφωνα με άλλες πηγές, η νέα χρέωση θα προστεθεί σε όσους επισκέπτονται την πόλη με τρένο, λεωφορείο ή κρουαζιερόπλοιο.

Σύμφωνα με τον Guardian, μάλιστα, ο τουρισμός έχει τόσο πολύ «πνίξει» την πόλη, που η Unesco ερευνά το αν πρέπει να την προσθέσει στη λίστα με τις πόλεις που βρίσκονται σε κίνδυνο.