5 κορυφαίες χειμερινές συμβουλές για τη φροντίδα και την υγεία των μαλλιών σας

mallia-gunaika-xamogelo-omorfia
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ακολουθήστε με αφοσίωση αυτές τις κινήσεις στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας για να τα θωρακίσετε από τα βαρομετρικά χαμηλά της εποχής.

Σωστή θρέψη

Το τριχωτό της κεφαλής γίνεται πολύ ξηρότερο κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω της έλλειψης φυσικής υγρασίας στον αέρα. Αυτό οδηγεί σε προβλήματα όπως ψαλίδα, πιτυρίδα, κνησμός και θαμπάδας εξαιτίας της έλλειψης ικανής θρέψης τόσο στη ρίζα όσο και στις άκρες της τρίχας.

Το κατάλληλο προϊόν φροντίδας: Aura Botanica Bain Micellaire  Shampoo Riche, Kerastase. Πλούσιο σαμπουάν με σύνθεση φυσικής προέλευσης από έλαιο βραζιλιάνικου φυστικιού και ταιλανδέζικο έλαιο ρυζιού. Χαρίζει λάμψη και θρέψη στα ξηρά και ευαίθητα μαλλιά (στα κομμωτήρια).

Ο φυσικός τρόπος θρέψης: Θα χρειαστείτε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας και ένα κουταλάκι του γλυκού από χυμό λεμονιού. Ζεσταίνετε το λάδι για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ανακατεύετε με το χυμό λεμονιού. Εκτελέστε ήπιο μασάζ σε όλη την επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής και αφήστε για 20-30 λεπτά. Ξεπλύνετε με σαμπουάν και conditioner.

Όχι άλλο φριζάρισμα

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα για το χειμώνα είναι οι παρενέργειες που παράγει ο στατικός ηλεκτρισμός.  Όταν ο αέρας στην ατμόσφαιρα γίνεται παγερός και ξηρός, η τρίχα χάνει τα αρνητικά φορτισμένα ηλεκτρόνιά της και τα θετικά απωθούν το ένα το άλλο. Έτσι, τα μαλλιά δείχνουν διαρκώς φριζαρισμένα και ατίθασα.

Το κατάλληλο προϊόν κατά του φριζαρίσματος: Οver Night Repair Serum  Balmain. Πολυτελής, πλούσιος ορός μαλλιών για εντατική θεραπευτική αγωγή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εμπλουτισμένος με φυσικά έλαια και εκχυλίσματα, πουυ μειώνουν μειώνει τις βλάβες των τριχών και προστατεύουν από το σπάσιμο.

 Ο φυσικός τρόπος λείανσης: Μια σπιτική μάσκα μαλλιών με μαγιονέζα βοηθά στην αντιμετώπιση της ξηρότητας και παρέχει ισχυρή πρωτεϊνική θρέψη, χαρίζοντας υγιέστερη όψη. Μια φορά τη βδομάδα, αναμείξτε 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα με ένα αβγό, απλώστε το μείγμα στα μαλλιά, καλύψτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και μετά από 30 λεπτά ξεπλένετε. Θυμηθείτε να ξεπλένετε τα μαλλιά σας μόνο με χλιαρό νερό και όχι πολύ ζεστό ώστε να μην τα απογυμνώνετε από τα φυσικά έλαια που προστατεύουν και θρέφουν τα μαλλιά. Για το χτένισμα, προτιμήστε μια βούρτσα με φυσικές τρίχες (και όχι πλαστικά ή ξύλινα δόντια), η οποία δεν προάγει τον στατικό ηλεκτρισμό.

Λάμψη και ζωντάνια

Η έλλειψη υγρασίας το χειμώνα οδηγεί ακόμη και τα φρεσκολουσμένα μαλλιά μα δείχνουν άψυχα, άκαμπτα και μουντά. Αυτό που χρειάζονται είναι μια συστηματική κούρα που θα αναδείξει όχι μόνο τη ζωντάνια και τη λάμψη του χρώματος, αλλά κυρίως θα επαναφέρει την φυσική ελαστικότητά τους.

Το κατάλληλο προϊόν αναζωογόνησης: Shine Shampoo Vitamin A.C.E  Dercos, Vichy. Αναζωογονητικό σαμπουάν εμπλουτισμένο με κοκτέιλ πανίσχυρων αντιοξειδωτικών συστατικών (acai berry και αλόηη), για άμεση λάμψη και απαλότητα (στα φαρμακεία).

Ο φυσικός τρόπος για πλούσιο και απαλό όγκο: Εφαρμόστε ένα μείγμα από δυο κουταλιές μέλι αραιωμένες σε ένα ποτήρι νερό κατά μήκος των μαλλιών -από τις ρίζες στις άκρες-, αφήστε να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Το μέλι σφραγίζει την φυσική υγρασία και βοηθά στην αποκατάσταση της λάμψης και της απαλότητας στη θαμπή και «βαριά» τρίχα.

Conditioner: το σούπερ όπλο σας

Είναι σημαντικό να ολοκληρώνετε κάθε λούσιμο με ένα μαλακτικό, το οποίο θα εφαρμόζετε από τo μέσο του μήκους των μαλλιών προς τα έξω, επιμένοντας με λίγη ποσότητα ακόμη στις άκρες –από εκεί ξεκινά το ξεφλούδισμα και το σπάσιμο της τρίχας. Αφήστε το conditioner να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύντε με δροσερό νερό, ώστε να παραμείνει η υγρασία στις εσωτερικές στιβάδες της τρίχας και να δείχνουν τα μαλλιά σας λαμπερά και υγιή.  

Το κατάλληλο μαλακτικό προϊόν: 5  Sens- Beaume Furture. Ανάλαφρο κοντίσιονερ εμπλουτισμένο με πέντε φυτικά έλαια. Κατάλληλο για συχνή χρήση και για όλους τους τύπους μαλλιών.

Ο φυσικός τρόπος για βαθιά ενυδάτωση: Χτυπήστε στο multi μια μπανάνα και μισό ποτήρι πλήρες γάλα. Απλώστε το μείγμα σε ελαφρώς νωπά μαλλιά και αφήστε να δράσει για 5 λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Μάσκα μαλλιών με αγνό ελαιόλαδο

Τα ευεργετικά λιπαρά οξέα του ελαιόλαδου είναι ιδανικά για την εξουδετέρωση των ανισορροπιών των σμηγματογόνων αδένων στο τριχωτό της κεφαλής, ελέγχοντας με τον πιο αγνό τρόπο την υπερβολική ξηρότητα. Μια μάσκα από ελαιόλαδα φορά τη βδομάδα, προσφέρει στα μαλλιά σας όλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να δείχνουν μεταξένια, λαμπερά, υγιή και απόλυτα προστατευμένα όλο το χειμώνα.

Το κατάλληλο προϊόν: Nourish & Repair Ελιά & Μέλι Hair Mask, Apivita. Μάσκα με  φυτικά έλαια, βιταμίνες και αιθέρια έλαια για ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά. Προστατεύει την τρίχα από τις εξωτερικές επιθέσεις και χαρίζει απαλά μαλλιά χωρίς σπασίματα και ψαλίδα (στα φαρμακεία).

Ο φυσικός τρόπος για δημιουργία μάσκας: Ζεστάνετε δύο κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο και εκτελέστε ήπιο και αργό μασάζ επί πέντε λεπτά στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτή η κίνηση βοηθά να τονωθεί η κυκλοφορία του αίματος, να ανοίξουν τα τριχοθυλάκια και να διεισδύσει το ελαιόλαδο βαθιά στις ρίζες, με όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα που συνεπάγονται.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ