Μια μάσκα, μα ποια μάσκα;

ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Μάσκες ορατές ή «αόρατες», μάσκες από τζελ ή ύφασμα, μάσκες ρευστές ή κρεμώδεις, μάσκες από κάθε είδους πολύτιμα συστατικά, που θα γίνουν το δεύτερο δέρμα σας.

Αν σας έλεγε κάποιος ότι οι μάσκες προσώπου τείνουν να υποκαταστήσουν τις ενυδατικές κρέμες -ιδίως τις κρέμες νυκτός- μπορεί να τον κοιτούσατε με υποψία. Όμως θα πρέπει να τον πιστέψετε, ειδικά αν είναι μια καταξιωμένη αισθητικός. Μια μάσκα πλούσια σε ενυδατικά συστατικά, αποτελεί το νέο σύντροφο στον βραδινό ύπνο πολλών γυναικών. Και δουλεύει, όντως. 

«Τη νύχτα ο οργανισμός αυξάνει την ικανότητά του να επισκευάζει κάθε ζημιά της ημέρας, με τον κυτταρικό κύκλο να διαδραματίζει έναν αναντικατάστατο ρόλο στην αναγέννηση του προσώπου», λέει η Sarah Chapman, μια από τις κορυφαίες αισθητικούς προσώπου στον κόσμο, ιδρύτρια μιας από τις πιο δημοφιλείς κλινικές αισθητικής στο Λονδίνο και δημιουργός της σειράς προϊόντων περιποίησης Skinesis.

«Καμία άλλη περίοδος του 24ώρου δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κυτταρική αναδημιουργία που επιτυγχάνεται τις ώρες του ύπνου. Ωστόσο, εκείνες τις ώρες, ο μηχανισμός παραγωγής σμήγματος φτάνει στο ναδίρ, συνεπώς η φυσική υδάτωση της επιδερμίδας μειώνεται αναλόγως. Γι’ αυτό και είναι ζωτικής σημασίας η υποστήριξη της φυσιολογικής αναλογίας νερού από μια μάσκα προσώπου», εξηγεί η Chapman.

Η μάσκα λειτουργεί ως δεύτερο δέρμα, φροντίζοντας να τροφοδοτεί τους κυτταρικούς μηχανισμούς με όση υγρασία και θρέψη είναι απαραίτητη. Μπορείτε παράλληλα να συνδυάσετε και ένα serum κάτω από τη μάσκα, δημιουργώντας ένα αυτοσχέδιο «εργαστήριο» ενυδάτωσης, που θα δουλεύει πολύ βαθιά στο δέρμα όλη νύχτα.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ